Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Máris távozik az Index vezérkara, régi-új tulajdonosa van a lapnak

A főszerkesztő három hónap után megy, új vezérigazgató is van.
Távozik az Index vezérkara, a háttérben egy cégen belüli konfliktus áll - írja a hvg.hu .

A lap tulajdonosa, a kormányközeli Indamédia Network Zrt. a Kreatívnak elküldött közleményben hivatalosan is megerősítette, visszavásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól az Index.hu Zrt. részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését.

Szombathy Pál három hónap után távozik

A közlemény szerint Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő távozik, a cég vezetését Starcz Ákos veszi át, új főszerkesztőt egyelőre nem neveznek ki. Bodolai László, az igazgatóság eddigi elnöke, az Index mögött álló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke "marad a csoport médiajogásza" . Közös megegyezéssel távozik Sztankóczy András vezérigazgató-helyettes, vezető szerkesztő is.

A november 23-i hatállyal kinevezett Starcz Ákos a Brand & Content és a Dialogue Creatives tulajdonos, a digitális ügynökség múlt héten olvadt be az Indamedia-csoportba. Starcz egyben az Indamédia igazgatósági tagja is lett.

Másfél hete Balogh Ákos Gergelyt, a lap egyik főszerkesztő-helyettesét küldték el a próbaideje alatt, így az elbocsátást hivatalosan indokolni sem kellett. Balogh kirúgását Szombathy azzal indokolta, hogy az elmúlt három hónapban kiderült, hogy nem egyformán gondolkodnak az Indexről és az Index-főszerkesztő-helyettesek szerepéről.

Balogh a Corvinus Egyetem volt kommunikációs igazgatója, korábban pedig a Fidelitas-lapként indult Ufi (Utolsó figyelmeztetés), majd az abból kinőtt Reakció főszerkesztőjeként dolgozott, később a Mandinert is vezette.

Nyáron lépett le a szerkesztőség

Az Index régi gárdája szeptember elején búcsúzott el nyilvánosan Közös képpel búcsúzott az Index távozó szerkesztősége az olvasóktól 2020. September 01. 07:19 . A szerkesztőség szinte egyhangúlag mondott fel Videó: Eljött a nap, úgy tűnik, az Indexnek annyi 2020. July 24. 13:13 július 24-én, miután a lapot kiadó alapítvány kuratóriumának elnöke menesztette a főszerkesztőt, Dull Szabolcsot. A vita egy átszervezési kísérlet Az Index veszélyben van 2020. June 21. 20:33 miatt robbant ki, a szerkesztőség úgy érezte, hogy a kormánypolitika akarja rátenni a kezét a lapra.

A távozott munkatársak október elején indítottak Itt van, megjött - Elindult a Telex.hu, az Index utódja 2020. October 02. 16:07 új lapot Telex néven, a lapalapítást egy cseh kiadó 200 ezer euróval támogatta 200 ezer eurót ad egy cseh kiadó a kilépett indexesek új lapjának 2020. September 21. 20:02 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra