Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jövő héten mindenhová megérkezik az igényelt mennyiségű influenza elleni vakcina - ígéri Müller Cecília

Az országos tisztifőorvos arra reagált, hogy a háziorvosok az igényelt mennyiség kis részét kapták meg eddig.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan nagyobb mennyiség érkezik az influenza elleni védőoltásból - jelentette be pénteken Müller Cecília országos tisztifőorvos. Hozzátette vakcinát a kormányhivatalok kapják meg, és onnan osztják szét az igényelt mennyiséget az oltást végző háziorvosoknak.

A tisztifőorvos elmondta, hogy a jelenlegi hiány annak köszönhető, hogy több ország is visszamondta a korábban megkötött szállítási szerződést Beoltatná magát influenza ellen? Nem biztos, hogy menni fog 2020. October 29. 08:50 , mivel a vakcinára exportkorlátozásokat vezettek be.

freepik.com

Müller Cecília azt is elmondta, hogy Magyarországon is működik egy vakcinagyár, ami nemrég nagyobb mennyiségű kormányzati megrendelést kapott, a gyártás folyamatos. Megjegyezte, ez vonatkozik a felnőtteknek adható háromkomponensű oltóanyagra, és a három éven aluli kisgyerekek és egyes krónikus betegségekben szenvedők számára ajánlott négykomponensű vakcinára is.

A tisztifőorvos azokra a hírekre reagált, hogy a háziorvosok a korábban igényelt vakcina mennyiségének töredékét kapták csak meg, Az atv.hu cikke szerint sok háziorvosnál a háromkomponensű oltóanyagból sincs elég, de az igazi hiány a négykomponensű oltóanyagból van.

A lap megszólaltatott olyan háziorvost, aki az igényelt 80 darab helyett csak ötöt kapott, és olyat is, aki 49-ből tízhez jutott hozzá.

Az atv.hu emlékeztet rá, hogy október közepén az állam felvásárolta az egyik cég teljes négykomponensű készletét. Október végére kiderült Megvannak a bujkáló influenza vakcinák 2020. October 31. 18:56 , hogy az oltóanyag egy részét tartalékba helyezték, egy részét pedig a kormányhivatalokba szállították.

A koronavírus-járvány közben kimondottan fontos az influenza elleni védőoltás, mert sokkal súlyosabb lefolyású lehet a megbetegedés, és kétszer akkora lehet az esély a halálra, ha valaki egyszerre kapja el a koronavírust és az influenzát - mondta nemrég Budapesti főorvos: Nagyon veszélyes, ha valaki egyszerre kapja el a koronavírust és az influenzát 2020. October 16. 09:52 a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

Szlávik János azt mondta, hogy ezt csak az influenza elleni oltással lehet elkerülni, ezért a rizikócsoportba tartozók mindenképpen oltassák be magukat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra