Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A spanyolok is rázzák az Ocho Machora

Írország, Limerick. Egy kollégium, és benne rengeteg cserediák. A magyar fiatalokat azonban még itt sem kell félteni. Hamar megtalálják a közös hangot, legalább is a spanyolokkal biztosan. Elég csak annyit mondani: El mundo Fantástico.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy Laura Dorado Martorell az Ocho Macho zenekar egyik legnagyobb spanyol rajongója. Köszönhetően azoknak az Írországban tanuló magyar ösztöndíjas diákoknak, akik megmutatták neki a Vas megyei együttes egyik dalát. Az El mundo Fantástico című számuk például olyannyira megragadta Laurát, hogy azóta már spanyol barátai is hallgatják, tombolnak rá, és egymás között cserélgetik az együttes Youtube-os linkjeit.

Mallorca legalábbis biztosan

A mallorcaiak legalábbis biztosan ringatnák és ráznák a csípőjüket a magyar büszkeségre, Laura szerint. Bár az El mundo Fantástico nagy sikert aratott a Mallorcán élő lány baráti társaságában, eléggé úgy néz ki, itt még nincs megállás.

Laura, a spanyol rajongó
Nyugat.hu

Elkezdtem hallgatni az együttes többi számát is. Nagyon tetszik a zenei világuk, leginkább a Manu Chaohoz és Mano Negrahoz tudnám hasonlítani. A szöveggel még kicsit bajban vagyok, ugyanis nem tudok magyarul, de egy-két számot már elkezdtem lefordítani

– meséli lelkesen Laura.

Az viszont hihetetlen számomra, hogy egy magyar együttes spanyolul énekel, és hozzá kell tenni, hogy nagyon jól. Amikor a barátaimnak elküldtem az együttes linkjét nem jöttek rá, hogy ez az együttes valójában nem is spanyol

– teszi hozzá.

Így köttetik a spanyol-magyar barátság

Laura csak decemberben megy haza családjához és barátaihoz, de már beszerzett egy Ocho Macho CD-t, amelyet mindenképpen kölcsönad majd ismerőseinek. De az országot sem hagyja ki, hogy nem csak hallgatva legyen meg a magyar íz, de szemtől-szemben is:

Nyárra tervezem, hogy Magyarországra látogatok. Az országnéző körutat természetesen összekötöm egy koncerttel. Persze a legboldogabb akkor lennék, ha ők is ellátogatnának Spanyolországba. El tudom képzelni, hogy felénk turnézzanak, mert szerintem nagyon bírnák a spanyolok a zenéjüket.

spanyol fiú, pedig Ivánnak hívják
Nyugat.hu

Hasonló véleményen van egyébként a szintén Írországban tanuló Ivan Perez, Laura honfitársa. Amikor rákérdezek, mi a véleménye a magyar együttesről, értetlenkedve néz. A kulcsszó azonban ez esetben is az El mundo Fantástico. Iván harsányan énekelni kezdi a nótát, majd közben hozzáteszi:

Nagyszerű ez a zene. Remek hallani, hogy egy magyar együttes spanyolul énekel.

- Gracias por hacer lo que hacés y hacerlo tan bien. Espero veros pronto en espana! – üzeni Laura a zenekarnak. Azaz:

Köszönöm, amit csináltok, nagyon jól csináljátok. Folytassátok! Remélem hamarosan láthatlak benneteket Spanyolországban.

És a végére muszáj a nevezetes dal karneváli előadásával zárnunk - egyébként is, kell ennél jobb imázskampány a kedvenc augusztusi történelmi fesztiválunknak?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra