Ismét nyílnak a közösségi virágok a szombathelyi Széll Kálmán utcában

Optimizmusunk töretlen. Majdnem.

Néhány héttel ezelőtt szomorúan konstatáltuk a Széll Kálmán utcában, hogy nincsenek virágok azokban legendás tartókban, amelyekről korábban Van, aki virágokat ültet az utcára, és van, aki ezeket módszeresen szétbarmolja 2022. July 16. 11:35 azt írtuk, hogy

„a polgári öntudat szimbólumai”.

Ezek azok a színes növények, amiket a környékbeli vállalkozások és lakosok oly nagy gonddal ültetnek és gondoznak, és amelyek alapvetően változtatják meg egy utca – és az arra járók – hangulatát.

Az egész egy kicsit a kőszegi becsületkasszákra emlékezetet, és ezzel együtt az ember jobbik énjének létezésére mutat rá.

Szóval nem is olyan régen még csupasz volt a föld, és a faládikák állapota is arra utalt, hogy az ott lakók feladták a harcot a – gondolkodjunk kozmikus méretekben – pusztítás erőivel szemben.

Virágok a Széll Kálmán utcában
Ismét növekednek a virágok és az optimizmusunk
Józing Antal

De, amikor ma visszamentünk a helyszínre, örömmel láttuk, hogy nincs még minden veszve.

A ládákban ismét frissen ültetett virágok pompáznak, csinos növények kerültek a farönkökbe és a dekorációs, öreg biciklibe is jutott egy kis zöld.

Virágok a Széll Kálmán utcában
Ismét növekednek a virágok és az optimizmusunk
Józing Antal

Szóval optimizmusunk majdnem a régi. De csak majdnem.

Merthogy kiderült: az út túloldalán már nemcsak a virágok hiányoznak, hanem a fák körül kialakított ágyásokból is csak egy maradt, a többi eltűnt. Ez az az a szakasz, ahol tavaly nyáron valakik rendszeresen kitépték a virágokat és tönkretették a tartókat Van, aki virágokat ültet az utcára, és van, aki ezeket módszeresen szétbarmolja 2022. July 16. 11:35 .

Virágok a Széll Kálmán utcában
Az utca másik oldala
Józing Antal

Szóval a Széll Kálmán utcai csatában még nem dőlt el, hogy a „Jó” vagy a „Gonosz” lesz-e a végső győztes, de érdemes kivárni a végeredményt, mert akár nagy következtetéseket is levonhatunk belőle.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény