Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Február 8-ig meghosszabbították a veszélyhelyzetet

Az Operatív Törzs helyesbítette a megjelent híreket.

A kormány kedd esti rendelete február 8-ig, a csaknem egyhangúlag elfogadott törvény Meghosszabbította az Országgyűlés a veszélyhelyzetet 2020. November 10. 16:25 hatályának végéig meghosszabbította a november 10-én elrendelt veszélyhelyzetet Bezárnak a szórakozóhelyek, újra ingyenes a parkolás, éjfél és reggel 5 óra között pedig kijárási korlátozás van Magyarországon 2020. November 03. 19:19 - derül ki a Magyar Közlönyből.

Bár korábban olyan hírek jelentek meg, hogy a korlátozásokat is meghosszabbították február 8-ig, a koronavirus.gov.hu oldal azt írja, az ellenkező híresztelésekkel szemben a korlátozások 2020. december 11-ig alkalmazandóak.

December 11-ig maradnak a korlátozások

Tehát december 11-ig kell az alábbiakat betartani

 • este 8 és reggel 5 között néhány kivételtől eltekintve tilos az utcán lenni. A kivételek: munkavégzés, kutyasétáltatás, profi sportoló meccse vagy edzése, életveszélyes helyzet.
 • a maszkviselés közterületen is kötelező ott, ahol ezt a polgármester előírja (ez csaknem a teljes Budapestre érvényes),
 • tilos a közterületen, nyilvános helyeken csoportosulni, gyülekezni,
 • tilos minden amatőr csapatsport, futni, gyalogolni, kerékpározni lehet.
 • tilos minden rendezvény, gyűlés,
 • a szórakozóhelyek, színházak, mozik zárva vannak, a meccsek zárt kapusak.
 • családi vagy magánrendezvényen csak 10 ember lehet.
 • Az esküvő csak lakodalom nélkül tartható, szűk családi körben és a tanúkkal. A temetésen legfeljebb 50-en lehetnek.
 • A helyzet, természetesen változhat a meghatározott határidők előtt is.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Covid 19

  Tovább az oldalra