Több év után megújulnak Szombathely játszóterei

Bár a Fidesz kezdetben leszavazta, Neményék mégis elkülönítettek harminc millió forintot játszótér felújításokra.

Kedd délelőtt egy új helyen, a Károly Róbert utcában lévő játszótérnél tartotta sajtótájékoztatóját Nemény András az Éljen Szombathely frakcióvezetője, polgármester-jelölt és Németh Ákos a párt képviselőjelöltje. A tájékoztatásnak aktualitása is volt, mivel reggel nyolc órakor volt a játszótér műszaki átadása.

Nemény András és Németh Ákos a megújult játszótéren tartott sajtótájékoztatót
Varga Mátyás

A játszóteret még Gyebrovszki János alapította, az eltelt idő alatt a terület elhasználódott, egyes faelemek már elkorhadtak. Nemény elmondta, mikor áprilisban többséget szereztek, az volt az első dolguk, hogy elkülönítettek harminc millió forintot új játszóterek kialakítására és felújítására. Ez azért is szükséges, mert a város hetvenkét játszóteréből közel a felére ráférne a felújítás. A Parkerdő lakóparkban például új játszóteret alakítanak majd ki, hat játszótérnél pedig balesetveszélyes elemeket cserélnek ki az elkülönített összegből.

Károly Róbert játszótér
Megújult játszótér a Károly Róbert utcában - Galériáért kattintson a képekre
Mészáros D. Zsolt

Nemény megjegyezte, hogy a Fidesz először leszavazta a javaslatukat. Kiemelte, hogy Horváth Csaba, aki a gazdasági bizottság tagja és egyben a játszótérhez tartozó városrész képviselőjelöltje is leszavazta a felújítást a bizottságban. A hétvégi lakótelepi napon azonban a lakók megköszönték, hogy a gyerekek új és biztonságos játékokon játszhatnak. A frakcióvezető elmondta, hogy a különböző elemek megújítása bruttó tíz és fél millió forintba került.

Károly Róbert játszótér
Megújult játszótér a Károly Róbert utcában - Galériáért kattintson a képekre
Mészáros D. Zsolt

Németh Ákos hozzátette, a felújítások jelenleg is folyamatban vannak, ugyanis a Kőrösi Csoma Sándor utcában található játszótérre telepítenek egy új elemet. Németh az engedélyeztetésében és a telepítésben is közreműködik, elmondta hogy csak ennek az egy elemnek kétmillió forintba kerül a létesítése, amit a gyerekek remélhetőleg egy-két héten belül birtokba is vehetnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019