Szerda délután folytatják a katatörvény elleni tüntetést a Kossuth téren

Szombathelyen is lesz demonstráció.

Katás vagyok, ments meg! Ezzel a címmel szervez tüntetést a Momentum és a DK Szombathelyen szerdán délután - írtuk kedd este Tüntetést szervez a szombathelyi Momentum az új katatörvény ellen July 12. 21:18 . A párt szombathelyi szervezete a Facebookon toborozzák a résztvevőket, szerda délelőtt fél 11-ig 35-en jelezték részvételüket és 60-an fejezték ki érdeklődésüket.

A gyülekező a Borostyánkő áruház előtt lesz 17:30-kor, majd átvonulnak a Thököly utca túloldalára, a Fidesz szombathelyi irodájához.

Közben Budapesten is folytatódik a tüntetés, Katás vagyok, ments meg! címmel. A szintén a Facebookon szerveződő demonstráció este hat órakor kezdődik a Kossuth téren, eddig 1,3 ezren jelezték részvételüket és 6,5 ezren érdeklődésüket.

Csak folytatják

Hétfőn derült ki Szeptembertől nagy változás jöhet a katásoknál July 11. 13:45 , hogy a kormány át akarja alakítani az egyzerűsített adót, a katát, a módosítás után mintegy 350 ezren esnek ki az adónemre jogosultak közül. Rekordgyorsasággal, kedden délután a parlament meg is szavazta Megszavazta a parlament az új katatörvényt July 12. 15:29 a módosítást.

Közben szerda délelőtt a budapesti Kossuth téren spontán tüntetés kezdődött A Kossuth téren tüntettek a kata módosítása ellen, majd lezárták a Margit hidat July 12. 11:05 , a tüntetők egy csoportja lezárta a Margit hidat. Nem sokkal később egy másik csoport forgalomlassító demonstrációba kezdett A kata törvény parlamenti szavazásáig lezárva tartják a tüntetők a Margit hidat July 12. 12:45 az Erzsébet híd pesti hídfőjénél.

A parlamenti szavazás után az Erzsébet hídi tüntetés véget ért, a Margit hidat viszont késő estig lezárva tartották a tüntetők, végül a rendőrség vetett véget a demonstrációnak, egy személy ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt tettek feljelentést Hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek az egyik Margit hídi tüntető ellen July 13. 07:16 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet