Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Jordán-ügy miatt kettészakadtak a szombathelyi szenátorok

Húszéves hagyomány szakad meg.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lapunk értesülése szerint a pénteki és a szombati karneváli felvonulásokon a balodali városatyák, azaz tógás római szenátorok az tervezik, hogy nem vonulnak együtt közgyűlés jobboldali tagjaival. Ez már csak azért is érdekes, mert itt eddig legalább bal-és jobboldali közösen vonult és integetett a nézőknek. Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely frakció tagja megerősítette értesüléseinket.

Savaria Karnevál 2017 péntek felvonulás
Nagy Zoli

Az okokról szólva kifejtette: Való igaz, hogy húsz éve együtt vonulnak a közgyűlés tagjai, de ami most történt, azt nem tudják elfogadni, ezért az elkülönülés. A városvezetés ugyanis sok éves hagyományt megszakítva az idén nem engedte, hogy Jordán Tamást Claudius császárként vezesse a felvonulást. Az a típusú arrogancia, amely ebből kiviláglik – mondja a frakcióvezető -, az nem csak a Kossuth-díjas színművésszel bánt méltatlanul, hanem elvette a karneváltól Claudius császár figuráját. Most először nem lesz császár a menet élén. Ez – teszi hozzá Tóth Kálmán - elfogadhatatlan emberileg és szakmailag is, hiszen ezzel belevitték a politikát egy eddig közös, politikamentesnek tartott ünnepbe.

Savaria Karnevál 2017 péntek felvonulás
Nagy Zoli

A Savaria Karnevált továbbra is támogatják és szeretik, ez ellen a kicsinyes gondolkodás ellen azonban tiltakoznak.

Lapunk tegnap részletesen foglalkozott Jordán Tamás a felvonulási bigaügyről: „Az esett rosszul, hogy így kellett megtudnom” 2018. August 23. 15:14 az üggyel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Savaria Karnevál 2018

Hirdetés