Kialudtak a fények a Fő téren, és mégis lett karácsony

Ilyen volt az év utolsó teljes hete: minden ott kezdődött, hogy a kormány felére csökkentette az iparűzési adót.

Minden ott kezdődött, hogy a kormány felére csökkentette az iparűzési adót, amire válaszul az ellenzéki vezetésű városok föllázadtak Lázadnak az ellenzéki önkormányzatok, lekapcsolják a díszvilágítást (Szombathelyen is) 2020. December 20. 20:09 . A csatlakozó önkormányzatok tiltakozásuk jeléül, a közszolgáltatások védelmében december 23-án 19 órától egy estére lekapcsolják településeiken a díszkivilágításokat – áll felhívásban, amelyet Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, az összes ellenzéki vezetésű fővárosi kerület, Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere, illetve a többi között Szeged, Szombathely, Érd, Pécs, Budaörs, Dunaújváros, Baja, Gödöllő, Ajka, Szentendre és Siófok vezetője is aláírt.

A felbuzdulást pedig tett követte, aminek nyomán mi élőben követtük Így aludtak ki Szombathelyen a karácsonyi fények 2020. December 24. 06:57 végig, ahogy harangszóra kialszanak a karácsonyi fények, ha pedig lemaradt róla, most visszanézheti.

kialudtak a fények
nyugat.hu

A lázadás nem is volt alaptalan, hiszen röviddel ezután kiderült, hogy milliárdokkal támogat Milliárdokkal támogat fideszes városokat a kormány az elvonás után 2020. December 24. 13:33 fideszes városokat a kormány az elvonás után. A városok közt, amelyek működési támogatást kaptak, egy ellenzéki vezetésű sincs. Békéscsaba az egyetlen, amelynek független polgármestere van, ám ő nem volt hajlandó csatlakozni az ellenzéki összefogáshoz. Ez nagyon szép történet.

Pénz
Pixabay.com

Szombathelyen annyira szegény az eklézsia, hogy január 1-jétől Marton Zsolt már nem főz a piacon Január 1-jétől Marton Zsolt nem főz a piacon, Farkas Balázs nem ad tanácsokat a tévének 2020. December 23. 15:05 , Farkas Balázs már nem ad tanácsokat a tévének. Sőt, László Győző felesége pedig távozik a sportkomplexumtól. Nem kizárólag a pénz miatt: támadási felületet adó munkaviszonyokat szüntetnek meg Szombathelyen.

Médiaközpont, Szombathelyi Tv
Józing Antal

Annyira rossz volt ez az év, hogy már a fenyőfaárulás Idén nem egyszerű a karácsonyfabiznisz 2020. December 23. 18:26 sem túl nagy bolt. Idén nem volt egyszerű a karácsonyfabiznisz, de mára ez is múlt idő csak. "Mindenki azt hiszi, egyszerű ez a szakma, de nem. Befaragjuk és házhoz is szállítjuk a fákat. Arról se feledkezzünk meg, hogy ezek a fák tizenévesek, a nevelésük is komoly munka." - ha megy a bolt, ha nem.

Fenyőfaárus a 11-es Huszár úton
Garai Antal Atom

Persze mindeközben járvány is van, és itt a következő háborús front: oltottak és nem oltottak Itt a következő háborús front: oltottak és nem oltottak 2020. December 24. 11:19 . Nem nehéz megjósolni, hogy lesz ebből még feszültség Magyarországon, mert arra kérdésre, hogy tervezi-e, hogy beoltatja magát a koronavírus ellen, a lakosság mindössze 14,9 százaléka (!) válaszolt egyértelmű igennel.

Koronavírus, orvos, Korányi kórház
MTI/Balogh Zoltán

S ha már járvány, tudja, honnan érkeztek és mit csinálnak a Markusovszkynál állomásozó katonák Tudja, honnan érkeztek és mit csinálnak a Markusovszkynál állomásozó katonák? 2020. December 25. 10:43 ? A katonák megjelenése az egészségügyben eleinte sokakban keltett feszültséget, végtére is a terepmintás egyenruha a legtöbbünk fejében valamiféle háborúval, fegyveres konfliktussal és erőszakkal párosul. De, hogy miért vannak itt, az is megtudhatja.

Markusovszky kórház
Mészáros Zsolt

Így lett karácsony püspöki köszöntővel, Székely János püspök Székely János püspök karácsonyi üzenete a Nyugat.hu olvasóinak 2020. December 24. 18:10 ugyanis karácsonyi üzenetet küldött a Nyugat.hu olvasóinak.

Székely János megyéspöspök
Nyugat.hu

Az ünnep alatt pedig Megérkezett Magyarországra az első koronavírus elleni vakcina-szállítmány Megérkezett Magyarországra az első koronavírus elleni vakcina-szállítmány 2020. December 26. 07:39 . A belgiumi Puursban gyártott, Európában elsőként engedélyeztetett oltóanyagot rendőri biztosítással továbbítják a hazai oltópontokra. Az első szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé. Tehát ez is megvan.

Vakcina-szállítmány
Facebook

És, hogy mi van még hátra az évből? Ja, a szilveszter - úgyhogy BÚÉK, találkozunk jövőre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely