Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egészségünkre? Kína legbizarrabb üdítőitalai

Ön melyik ízzel próbálkozna meg, a madárfészekkel vagy a zsidó fülzsírral? Esetleg egy kis szárazjég-teával?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lehet, hogy eljött a pillanat, amikor hálát adhatunk azért, hogy Kína nem exportál ténylegesen mindent, ami csak kijön gyárainak futószalagjáról. Az alábbi különleges, dobozolt itókák ugyanis aligha elérhetőek a sarki ABC-ben, de ha azok is lennének, akkor is biztosak vagyunk benne, hogy ezekkel nem robbantana kasszát a bevállalós boltos - a híre viszont bizonyára gyorsan elterjedne. Íme, néhány darab Kína legszélsőségesebb italaiból!

Madárfészek tea: igazi szárnyakat ad?

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ha a bikával fémjelzett energiaital ugyan nem növeszt valós, repülésre képessé tevő végtagokat, erről szinte már látatlanban is el tudnánk képzelni, annyira nem tűnik eviláginak. Persze érdemes számításba vennünk, hogy a - fecske nyálából készült - madárfészekleves már eddig is létezett, mi több, klasszikus és tápláló kínai csemegének számít, az üdítőital tehát csak egy ősi trendet lovagol meg.

inventorspot.com

Ropogós gesztenyeital, ami ráadásul cool is

Frissítőket úgy képzelünk el általában, hogy azok lédús gyümölcsökből készülnek - tehát semmi esetre sem olyan, mondjuk csonthéjas terményekből, amik inkább a szomjúság előidézéséről híresek. A gesztenye márpedig pont ilyen. És ha az aromáját ködösen még el is tudjuk képzelni (valószínűleg meglehetősen unalmas ízvilágot képvisel), a ropogóssággal már hadilábon állunk.

inventorspot.com

Tea szárazjéggel, avagy a kézbe fogható horror

Nézzük csak meg az alábbi videót. Ugye, milyen rémisztően eredeti, ahogy gomolyognak a fehér pamacsok a műanyagpohárból? Az hát. De akkor miért nem láttunk még ilyet egyetlen menő magyar bárban sem? Az ok egyszerű: a tulajdonosok nem akarnak sem bezárni, sem bíróságra járni, ha egy kuncsafttal esetleg valami csúnya dolog történne. Na de miért is történne ilyesmi? Ez is egyszerű: a szárazjég a szén-dioxid szilárd változata, ehhez a halmazállapothoz azonban -78,5 fokra kell hűteni. És pont ilyen jégkockák buzognak ebben a furcsaságban.


A Zsidó Fülzsírja - ez aligha kóser!

Bizony, ez olvasható a dobozon. Mielőtt azonban förmedve fordítanánk hátat, fejünkben valamiféle fintorognivaló fantáziával arról, hogy honnan szerzik hozzá az alapanyagot, áruljuk el: a Jew's Ear ("zsidó fül") elnevezés valójában egy gombafélét takar, ami fekete fafülgombaként is ismert, és számos - egyébként finom - kínai étel hozzávalója. Hogy az ebből készült üdítő is ilyen remekbeszabott, afelől támadnak már kétségeink - de úgy látszik, csak nekünk, és a kínai marketingesek tudják, mire van kereslet. Náluk legalábbis.

inventorspot.com

És az extra bizarrság: egérbébi-bor

Kukacos tekiláról mindenki hallott már, merész turisták talán már a macsóságukat is tesztelték vele, amit azonban cikkünk végére szántunk, az még ennél is jobban megrágja az emberi tűrőképesség hatását. Ebbe a borba ugyanis újszülött egereket szórnak, amik azonnal megfulladnak - a végeredmény viszont a helyiek szerint varázslatos csodaszer mindenféle nyavalyára. Ők már csak tudják!

inventorspot.com

Ha Ön is hallott már extrém italokról, nem feltétlenül csak a Távol-Kelet irányából, írja meg bátran a hozzászólás-szekcióban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés