Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kóbor disznóktól a mérges horgászokig, avagy szép hetünk volt

Mivelhogy hűvösödnek az esték, olvassa újra a Nyugatot a kandalló mellett.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy éve már annak, hogy írtunk az egyházasrádóci kutyatenyésztőről, aki teljesen elhanyagolja állatait, a szomszédok pedig nem tudnak mit tenni a hatalmas bűz és a kóbor állatok ellen. Az ügy akkora port kavart, hogy a TV2 stábja is lejött forgatni, de a sajtónyilvánosság sem érte el a kívánt eredményt. És most láss csodát, újra beszámolhattunk arról, hogy elárasztják a kóbor disznók egy Vas megyei falu utcáját . Tanulságos történet, annyi szent.

Disznók Egyházasrádócon
Kiss Tamás
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ez nem elég, megtudhatták tőlünk, hogy áll a bál a szombathelyiek egyik kedvenc strandján: az önkormányzat bekeményít, a horgászok mérgesek . Ez balatongyöröki történet egyébként, ahol a polgármester és a horgászok viszonya nem tűnik idillinek, és jócskán túlmutat önmagán.

Balaton, horgáasz, horgászat
Pixabay.com

A falu és a tópart után találtunk egy városi rappert önöknek, aki elmesélte: "Egyszer szeretnék felállni a színpadra és azt érezni, hogy ezt most megcsináltam." Egy feltörekvő szombathelyi előadóval, Pákozdi Ármin Nassh-sel beszélgettünk.

Nassh - Pákozdi Ármin interjú
Kiss Tamás

Tudta, hogy hamarosan megszületik Orbán Ráhel és Tiborcz István harmadik gyermeke ? Ha nem, tőlünk megtudhatta, így azt az örömhírt is, hogy ötszörös nagyapa lesz Orbán Viktor. De jó.

Orbán Ráhel és Tiborcz István
Nyugat.hu

Visszamentünk az időben, a héten újra állt Szombathelyen a Lenin szobor . Tizennyolc város közül először Szombathelyen mutatták be szerdán azt a „Hypercube” köztéri installációt, ami a rendszerváltás fontos országos és helyi momentumainak állít emléket. Nézze újra ez is.

30 éve szabadon – Amit lebontottunk…" közterületi installáció átadása
Kiss Tamás

Mindeközben bosszankodnak az autósok, mert hosszan tartó sorompókkal, torlódásokkal találkoznak a 87-es elkerülő szakaszán . Ha valaki csak a város közlekedése alapján ítéli meg a helyzetet, könnyen juthat arra a következtetésre, hogy koronavírus ide vagy oda, Szombathelyen minden visszatért a régi kerékvágásba.

87-es út, elkerülő, körgyűrű, vasúti átjáró, forgalom dugó
Józing Antal

És, hogy a járvány se maradjon ki, megtudhatták, hogy elindult a lázmérőzés , megnéztük hogy mentek a dolgok a szombathelyi Brenner-iskolában. Jól mentek, de azért nem árt átolvasni.

Kötelező lázmérés az iskolákban
Kiss Tamás

Zárásként szombaton marha nagy vihar volt , ha lemaradt róla, velünk újra átélheti.

Vihar Szombathelyen
időkép.hu

Ugyehogy jó volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak Szombathely

Hirdetés