Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kocka Tibor és a Pro Savaria szakmai vitákat szeretne a kampányban

Lapunk rákérdezett a Jobbikkal kapcsolatos viszonyra.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Háborúskodás helyett értelmes vitákat!” címmel tartott pénteken sajtótájékoztatót Koczka Tibor független polgármesterjelölt és Molnár Miklós (Pro Savaria Egyesület.)

A különleges szombathelyi politikai konstellációt jelzi, hogy jelenleg még mindketten hivatalban levő alpolgármesterek, sőt Koczka Tibor még hivatalosan a Fidesz tagja. (Nyilván már nem sokáig.)

Molnár Miklós emlékeztetett, hogy 2014-ben a Pro Savaria kezdeményezte a polgármester-jelölti vitát Nyugat.hu 2015 hirdetés magnum,ad,szalag cikk + magnum,ad adverticum 2016. May 12. 11:34 , amit az idei kampányban is szeretne megismételni.

Ezért hétfő délutánig a várja a jelöltek visszajelzését a felkérésről, és ha pozitív válasz érkezik, akkor megkezdődnek az egyeztetések a helyszínről és egyéb technikai feltételről. A vitát a helyi tévé is közvetítené.

Józing Antal

Öt évvel ezelőtt a Fidesz azzal bújt ki a felkérés elől, hogy funkcióban levő polgármester nem áll neki vitatkozni, most viszont más a helyzet – közölte Molnár.

Ezenkívül javasolják, hogy három másik témában stúdióvita legyen.

Mindez egyrészt azt szolgálná, hogy a választók megismerjék a jelöltek elképzeléseit, másrészt elősegíteni a jobb döntések meghozatalát.

Kocka Tibor igent mondott

Nem túl meglepő módon a Molnár Miklós mellett ülő, és az egyesület által hivatalosan is támogatott Kocka Tibor ott a helyszínen igent mondott a felkérésre, mert ahogy nincsenek jobb és baloldali körzeti, úgy jobb és baloldali megoldások sincsenek a problémákra.

Ezeket a megoldásokat pedig közös viták alapján lehet megtalálni – mondta a polgármester-jelölt, aki felidézte a Kossuth-Széchenyi vitát.

Ki kivel van?

Lapunk kérdésére Molnár Miklós tisztázta, hogy milyen viszonyban van egymással Koczka Tibor, a Pro Savaria és a Jobbik.

Józing Antal

Ezek szerint Koczka Tibor mint független polgármesterjelölt önálló kampányt folytat.

A Pro Savaria is önállóan indul a választáson, de a kampány során hangsúlyozzák majd, hogy polgármester-jelöltként őt támogatják.

Az egyesület még tavasszal döntötte el, hogy megméretteti magát, felvetődött, hogy saját polgármesterrel-jelölttel állnak elő, aztán mikor Koczka bejelentette, hogy indul, és hasonló értékrendet képvisel, úgy döntöttek, beállnak mögé.

A Jobbikkal való együttműködést firtató kérdésünkre azt a választ kaptuk, hogy „amikor a jelöltek névsora nyilvánosságra kerül, akkor lehet majd következtetni pártkötődésekre, de lesznek a Fideszhez vagy az egyházhoz köthető emberek is”, ugyanakkor hivatalosan mind a 14 jelölt a Pro Savaria Egyesület jelöltje lesz.

A Jobbik – vontuk le a következtetést az elhangzottakból – technikai értelemben nem is indul a választáson, merthogy a Pro Savariát, és így közvetve Koczkát támogatja.

Persze okosabbak majd akkor leszünk, ha az egyesület teríti a kártyáit és bemutatja a jelöltjeit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Önkormányzati választás 2019

Hirdetés