Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Két hétre leáll az ADA körmendi gyára a hőségriadós botrány után

Véletlen lenne? Tovább bonyolódik a történet.

Múlt héten borzolta fel a kedélyeket a körmendi bútorgyárról szóló cikkünk, Felháborodás Körmenden: kijár a gyári dolgozóknak az 5 perc szünet, ha hőségriadó van? July 08. 15:21 melyben arról írtunk, hogy nem engedélyezik a dolgozóknak az óránkénti 5 perc szünetet hőségriadó esetén. A dolgozók azt írták szerkesztőségünknek címzett levelükben, hogy az ÁNTSZ-nél (most Nemzeti Népegészségügyi Központ) és a munkavédelmi hatóságnál is jelentették a problémát, de semmi sem történt.

Mi megkérdeztük a gyár vezetőségét is, Szabó Ferenc ügyvezető pedig azt válaszolta, hogy nemrég volt helyszíni ellenőrzés a körmendi gyárban, de nem állapítottak meg semmi olyan problémát, amely azonnali intézkedést igényelt volna. Ez azonban nem adott választ kérdéseinkre, így újabb e-mailt küldtünk, erre viszont már egy automatikus válasz jött:

Tisztelt Hölgyen/Uram! Köszönöm megkeresését, ezúton szeretném tájékoztatni, hogy 2021. július 12-től 2021. július 25-ig tart az ADA gyáraiban a nyári leállás. A fenti időszakban beérkezett üzeneteket nem áll módunkban megválaszolni, és feldolgozni. Köszönjük szíves megértését.

A dolgozók szerint jött is a retorzió

Ezt csak véletlennek vettük, hiszen minden gyárban van nyári leállás és úgy tudjuk, az ADA is ilyenkor szokott leállni minden évben. Viszont hétvégén kaptunk egy újabb olvasói levelet, melyben az áll, hogy néhány dolgozó szerint a cikk miatt retorzió éri őket.

Google Maps

Mint az a cég válaszleveléből is kiderült, 26-án hétfőn indulna újra a termelés. Ám olvasónk azt írja, hogy valószínűleg a cikk miatti büntetésként 23-ára, péntekre 2 műszakot rendelt el a vezetőség.

„Csak az hiányozhat, aki igazolni tudja, hogy le van foglalva a nyaralása. Egyre lejjebb süllyed a cég. 34 fokban dolgoztatja a dolgozókat, és azt mondja, hogy nem talált az ÁNTSZ meg a munkavédelem hibát. Nyilván nem akkor mentek oda, amikor 34 fok volt éppen” – írta.

Lapunk egyébként nincs meggyőződve arról, hogy van összefüggés a cikkünk és a június 23-ra elrendelt 2 műszak között, merthogy ez meglehetősen távol állna a multinacionális cégek logikájától.

Köszönőlevél

Mindenesetre korábbi írásunk megjelenése után kaptunk egy köszönőlevelet is a dolgozóktól, akik bár örülni nem tudtak, igazából nem számítottak csodára sem.

„Köszönjük, hogy foglalkoztak a problémával, habár ha a hatóság, és az ügyvezető azt állítja, hogy minden rendben van, akkor nekik hiszünk... Egyébként, tisztában voltunk vele, hogy mit fognak mondani. Ebben az országban mostanában sajnos mindent meg lehet csinálni! Szégyen, erre ez a legjobb kifejezés!” – írták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra