Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Biztosan új polgármestere lesz Kőszegnek ősszel

Huber László hátrább vonul, az ellenzék egy jelöltet állít.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem csak Szombathelyen, hanem Kőszegen is zajlik a politikai élet, sorra jelentkeznek a képviselő-jelöltek.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az már biztos, hogy Kőszegnek új polgármestere lesz ősztől. A Fidesz sem a jelenlegi polgármestert indítja, a kormánypárt jelöltjei között ugyanis érdekes csere történt, Huber László nem indul a polgármesteri székért, viszont képviselőnek jelölték.

Huber László három ciklus után távozik
koszeg.hu

A Fidesz polgármester-jelöltje Básthy Béla lesz, aki eddig városi képviselő és alpolgármester volt. Pont abban a három ciklusban volt a képviselő-testületben, 2006-tól 2019-ig, amikor Huber László volt a polgármester.

Vagyis Huber László és Básthy Béla helyet cserélnek 13 év után.

Básthy Béláról meg kell jegyezni, hogy politikuscsaládból való, édesapja, Básthy Tamás 1998-tól 2006-ig országgyűlési képviselő volt. Az első két ciklusban a Fidesz, a második kettőben a KDNP színeiben, és négyszer nyert Vas megye akkori 3. választókerületében, Kőszegen és környékén.

Básthy Béla és Rába Kálmán
Forrás: rábakálmán.blog.hu

A Fidesz képviselő-jelöltjei: Takácsné Varga Ágnes, Fekete-Pataki Edit, Gelencsér Attila, Kiss Zoltán, Terplán Zoltán, Kiss Péter, Sas Norbert, Huber László.

Kőszegen is összefogott az ellenzék

Kőszegen azu ellenzéki pártok megállapodtak az Összefogás Kőszegért Egyesülettel, hogy az egyesület programját és jelöltjeit támogatják. A megállapodásban a Momentum, a DK, az MSZP, az LMP és a Jobbik vett részt.

Közben Rába Kálmán, a megyei közgyűlés tagja, kőszegi városi képviselő (Jobbik) bejelentette, hogy elindul Kőszeg polgármesteri székéért, de információink szerint nem ő az egyesület polgármester-jelöltje.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Önkormányzati választás 2019

Hirdetés