Eddig: 519 863 / 3 000 000 Ft, 37 támogató. Még10nap.
Légy része az igazságnak!

Hende Csaba szerint a kormány elkötelezett a vasi útépítések mellett, pedig közben törölték azokat

Pénteken lejár a határidő, addig lehet visszahozni a törölt beruházásokat.

A kormány törölte a szombathelyi északkeleti elkerülő és a kőszegi gyorsforgalmi megépítését is - írtuk hétfő reggel A kormány törölte a szombathelyi északkeleti elkerülő és a kőszegi gyorsforgalmi megépítését is May 15. 07:00 . Péntek éjszaka jött ki egy kormányrendelet, ami véglegesen visszavonta azokat a támogatási szerződéseket, amelyek előkészített, de fizikailag el nem kezdett állami beruházásokról szóltak.

Vas megyében többek között ilyen a szombathelyi északkeleti elkerülő Egy darabig nem lesz északkeleti elkerülője Szombathelynek 2022. July 15. 07:21 és a Kőszegre vezető gyorsforgalmi út. Kőszegen egyébként petíciót indítottak a gyorsforgalmi megépítéséért, amit tegnap délutánig közel négyszázan írtak alá Aláírásgyűjtés indult a kőszegi gyorsforgalmi út megépítéséért May 15. 17:41 , ma reggelre viszont már megközelítette az 550-et az aláírások száma.

Habár a listán mi nem találtuk meg, de állítólag ott van a 86-os Szombathelytől délre vezető gyorsforgalmi szakaszának Jövő év elején indulhat az M86-os Szombathely és Körmend közötti 2x2 sávos szakaszának tervezése 2019. November 21. 15:51 megépítése is. Ezt a fejlesztést Hende Csaba országgyűlési képviselő vonta össze a másik két úttal. Cikkeink megjelenése után nem sokkal, hétfő este posztolt erről a Facebookon.

Hende azt írta, a kormány változatlanul elkötelezett a szombathelyi elkerülő út, a Szombathely-Kőszeg négysávos út és a Szombathely-Egyházasrádóc M86-os szakasz megépítése iránt.

Hozzátette, semmiféle megtorpanás, semmilyen késedelem nincs és nem is lesz ezekben az ügyekben.

Az M86-os Szombathelytől délre vezető, tervezett nyomvonala
Forrás: nif.hu

Ehhez képest, ahogyan tegnap már írtuk, a kormány kivette a megvalósítandó beruházások közül ezeket az utakat. Az igaz, hogy Lázár János építési és beruházási miniszternek joga van a megszüntetésre ítélt fejlesztések listájáról kihúzni egyes tételeket. Arra is emlékeztettünk tegnap, hogy Kőszeg Ágh Péter választókerülete, Ágh pedig most éppen Lázár János államtitkára, így valószínűleg erős a lobbiereje.

Az M86-os déli szakasza pedig Hende Csaba körzetéhez tartozik, így ő is tehet a déli gyorsforgalmi megépítéséért.

Hende posztja alatt Czeglédy Csaba szombathelyi városi képviselő is kommentelt, aki arra emlékeztette az országgyűlési képviselőt, hogy

a kormányrendelet értelmében 2023. május 19. 16 óráig, azaz péntek délutánig lehet javaslatot tenni Lázár János miniszternek,

aki május 23. kedd éjfélig adhatja meg az engedélyt az adott beruházás folytatására.

Czeglédy felhívta figyelmet, hogy amennyiben Lázár miniszter nem intézkedik, a javaslatot elutasítottnak kell tekinteni. Vagyis, akkor jó darabig biztosan nem épülnek meg az említett vasi utak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra