Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kötelezővé tették a maszkhasználatot az egyik pécsi iskolában

Az intézmény vezetősége azután döntött így, hogy egy teljes osztály és két pedagógus is karanténba került.

Csütörtök óta kötelezővé tették a maszkhasználatot egy pécsi általános iskolában - számolt be róla az ATV Híradó . Az intézkedést azután vezették be, hogy egy teljes osztály és két pedagógus is karanténba került.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője az ATV Híradónak az üggyel kapcsolatban azt mondta: az intézmények számára egy ajánlás határozza meg a lehetőségeket ilyen esetekre. Nagy Erzsébet elmondása szerint nem kötelező maszkviselést elrendelni, de nincs is megtiltva ennek lehetősége.

"Az intézményeknek továbbra is a kezükben annak a lehetősége, hogy helyi járványügyi protokollt állítsanak ki " - fogalmazott.

Az ATV-nek az EMMI is megerősítette, hogy valóban az igazgatók dönthetnek a maszkhasználatról. De a minisztérium válaszában arra is kitértek, hogy az idei tanév az oltások miatt jóval biztonságosabb, mint a tavalyi, valamint azt is megírták, hogy a 12-17 éves diákok közül 227 ezren már megkapták az oltást, és a tanárok 85 százaléka be van oltva.

Az ATV Híradója szerint pécsi iskolában egyébként a minisztérium nem tud igazolt fertőzésről. A Pécsi Tudományegyetem professzora, Kiss István szerint a maszk használata sokat segít a járvány lassításában.

„Az oltottak sem védettek 100 százalékosan, de az oltatlanok meg végképp nem. Ha még azt is figyelembe veszem, hogy a nem oltottak közül sokan keresztül estek a fertőzésen, akkor sem tartunk azon a szinten, hogy megnyugtató nyájimmunitással rendelkezne a lakosság, tehát minden eszköz fontos. Én a maszkot nagyon jó ötletnek, nagyon jó gondolatnak tartom” - mondta Kiss István az ATV-nek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra