Szombathely hivatalosan is búcsút mond a nagy reményekkel induló Modern Városok Programjának

Az idei év utolsó előtti városi közgyűlésén parkolási ügyekről, orvosokról is döntenek.

November 30., az utolsó őszi hónap utolsó napja van, bő három héttel karácsony előtt, de még két szombathelyi városi közgyűlés vár ránk. Az év utolsó ülése december 14-én lesz, de most még az utolsó előttinél tartunk, ami ma, csütörtökön reggel 9 órakor kezdődik.

A nyilvános részben 12 napirendi pont szerepel, de ez bővülhet, hiszen a napokban történtek bejelentések is. Az eddig ismert ügyek közül jó néhányról írtunk már. Például arról Szénmonoxid-érzékelőt kapnak az önkormányzati lakásokban élők Szombathelyen 2023. November 23. 15:35 , hogy szénmonoxid-érzékelőket kapnak a szombathelyi önkormányzati lakások, de a magánlakások tulajdonosai is kaphatnak kedvezményt.

A kormány nemrég bejelentette, hogy lezárják a 2015-ben indított Modern Városok Programját, a szombathelyi önkormányzatnak is meg kell ezt tennie, erről is tárgyalnak csütörtökön. A program - finoman szólva - nem hozta Nagyon megígérte a kormány, mégsem lett semmi az új szombathelyi buszállomásból 2023. November 25. 18:48 az elvárt eredményeket.

December 1-jén átveszi az orvosi ügyeleteket Vas megyében is az Országos Mentőszolgálat, erről is lesz beszámoló az ülésen, és mi is írtunk Hogyan működik az új orvosi ügyelet? 2023. December 03. 18:09 a megállapodásról. Ahogy arról is A szombathelyi belvárosban élők nemsokára már két autót parkoltathatnak közterületen jelképes áron 2023. November 27. 09:27 , hogy a fizetőparkolós övezetekben élő családok második autójára is bevezetik a lakosság kedvezményt.

Könnyebb lesz lakbértámogatáshoz jutni - írtuk Könnyebb lesz lakbértámogatáshoz jutni Szombathelyen 2023. November 27. 06:38 nemrég, és beszámoltunk Közel 19 millió forint plusszal zárja a 2022/23-as üzleti évet a szombathelyi Falco kosárlabdaklub 2023. November 29. 18:57 a Falco KC egy évnyi gazdálkodásáról. És arról is, hogy Sárvárra távozik Sárvárra távozik az egyik szombathelyi gyermekorvos 2023. November 27. 13:15 az egyik szombathelyi gyermekorvos.

A közgyűlés tehát 9 órakor kezdődik, a fontosabb történésekről írunk majd, de aki bele szeretne nézni, azt itt megteheti Élőképes közvetítés a szombathelyi közgyűlésről January 25. 08:55 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet