Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

MSZP-SZTKE: Nem sikkasztás, hanem hűtlen kezelés

„Álláspontunk szerint a nyomozástól függetlenül megállapítható, hogy Németh Gábor a munkáltatója érdekével ellentétben cselekedett, megsértette a belső szabályzatokat, ezért vele szemben fegyelmi eljárást kell lefolytatni.”

Sajtóközlemény

Nincsen lezárva a büntetőeljárás Németh Gábor, SZOVA vezérigazgató ügyében.

A csütörtöki képviselő-testületi ülés napirendi pontjai között szerepel Németh Gábor, SZOVA vezérigazgató fizetésemelése kapcsán indult vizsgálatról szóló beszámoló.

A júniusi közgyűlésen derült ki, hogy 2009 augusztusában Németh Gábor visszamenőlegesen megemelte a saját havi fizetését anélkül, hogy ezt a Szombathely Megyei Jogú Város képviselő-testülete jóváhagyta volna.

A beszámoló szerint a szombathelyi rendőrség megszüntette a nyomozást arra való hivatkozással, hogy Németh Gábor tette nem bűncselekmény.

A beszámolóban szereplő állítással szemben a tény az, hogy frakciónk nevében panaszt tettem a városi ügyészségen a nyomozás megszüntetése miatt, amely panaszt a városi ügyészség még nem bírálta el.

Mivel van arra esély, hogy az ügyészség a nyomozás folytatására utasítja a városi rendőrséget, továbbá mivel felmerült, hogy nem sikkasztás, hanem hűtlen kezelés történt, álláspontunk szerint a Németh Gábor fizetésével foglalkozó napirendi pontot csütörtökön érdemben nem tudja megtárgyalni a képviselő-testület.

Álláspontunk szerint a nyomozástól függetlenül megállapítható, hogy Németh Gábor a munkáltatója érdekével ellentétben cselekedett, megsértette a belső szabályzatokat, ezért vele szemben fegyelmi eljárást kell lefolytatni. Érthetetlen számunkra, hogyan fordulhatott elő, hogy a közgyűlés döntésével ellentétesen a SZOVA felügyelőbizottsága nem folytatta le a vizsgálatot.

dr. Czeglédy Csaba
MSZP-SZTKE
frakcióvezető

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra