Terjed a sötétség Szombathelyen – Közvilágítást szemlélő újabb körutunk

Az E.ON javítgatja a közvilágítást, de gyorsabban romlanak el a lámpák, mint ahogyan cserélgetik az izzókat. Megbizonyosodtunk arról, hogy a szolgáltatónak nem erőssége a határidők betartása.

Március 8-án indultunk először Közvilágítási gondok Szombathelyen - az E.ON nem tud semmiről 2009. March 10. 15:11 közvilágítást szemlélő körutunkra Szombathelyen. Bizony, jó néhány utcában szembesültünk olyan szakaszokkal, ahol akár 50 méteren keresztül sem égtek a lámpák, köztük több balesetveszélyes helyen sem. Az E.ON akkor közleményben reagált megkeresésünkre, amelyben azt írták, tegyünk részletes bejelentést a hibáról. Másnap, azaz március 9-én ezt a www.eon-hungaria.com honlap elektronikus ügyfélszolgálatán a Hibabejelentés menüpont segítségével meg is tettük.

Rohonci u. egy része teljes sötétben
Rohonci u. egy része teljes sötétben
Horváth Balázs

Romlik a helyzet

Mivel a közszolgáltatási szerződés szerint a csoportos, azaz egymás melletti három vagy több lámpa hibáját nyolc napon belül ki kell javítani, kedden, azaz 17-én este újabb körutat tettünk a városban. Főként azokat a helyeket kerestük, amelyeket nyolc nappal korábban bejelentettünk. Íme az eredmény:

Kijavították a hibákat, azaz újra égnek a lámpák a Kiska és Óperint utca kereszteződésében. A Sorok utca derékszögű kanyarjában, valamint a Zanati út végén, a 86-os főúti körforgalomban. A többi, bejelentett helyszínen továbbra is maradt a sötétség.

Viszont olyan utcákat is találtunk, ahol március 8-án még működött a világítás, most viszont nem. Például a Rohonci utcában, ahol a gépipari szakközépiskolától egészen a Horváth Boldizsár körútig nem égnek a lámpák az egyik oldalon. Ehhez azért lenne még egy megjegyzésünk: a tavalyi súlyos gyalogosgázolás miatt a múlt héten az iskola elé korlátot helyzetek ki, a közvilágítás viszont nem működik, pedig így csak a balesetveszély nő.

Kiskar u. - a világítás javítva
Kiskar u. - a világítás javítva
Horváth Balázs

Még két évig él a szerződés

A Zanati úton 5-6 olyan lámpa aludt ki, amelyek eddig égtek, a körgyűrűn pedig a Vépi út és a Tesco közötti szakaszon hunyt ki 6-8 lámpa. Ráadásul a ki nem javított helyszínek nagy része abba a kategóriába tartozik, ahol 48 órán belül el kellett volna hárítani a hibákat.

Mivel az E.ON a városi önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződést, megkerestük Németh Kálmán alpolgármester, aki visszafogottan csak annyit mondott, többször kérték már, hogy a szolgáltató tartsa be a szerződésben foglalt határidőket. Hozzátette, nehéz kapcsolatot tartani a céggel, de a városvezetés mindent megtesz a problémák megoldása érdekében.

Úgy tudjuk, az E.ON és a város között lévő közszolgáltatási szerződés két év múlva jár le.

Az E.ON szerint kijavították a hibákat

A fentebb említett, március 9-én elküldött hibabejelentő e-mailünkre március 20-án délután az alábbi választ kaptuk:

Tisztelt Ügyfelünk!

Társaságunkhoz érkezett e-mailjét, melyben a 9700 Szombathely település területén meghibásodott közvilágítási lámpák vizsgálatát, javítását kéri, megkaptuk és az alábbiakról tájékoztatjuk.

Problémáját nyilvántartási rendszerünkben megvizsgáltuk.

Szíves tájékoztatására közöljük, hogy a hibákat 2009.03.12-én elhárítottuk, a közvilágítás azóta zavartalanul üzemel.

Felhívjuk figyelmét a 0-24 óráig rendelkezésére álló, ingyenesen hívható hibabejelentő számra, mely 06-80/533-533.

Reméljük segítségére lehettünk problémája megoldásában.

Esetleges további kérdéseire munkatársaink készséggel válaszolnak ügyfélszolgálati vonalunkon, de ajánljuk megújult e-irodánkat (internetes ügyfélszolgálat) is, ahol kényelmesen intézheti áramszolgáltatással kapcsolatos ügyeit.

Megértését, együttműködését köszönjük.

Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. képviseletében az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. jár el.

Ügyintéző: Nádor József

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Közvilágítási gondok Szombathelyen - az E.ON nem tud semmiről

Több forgalmas belvárosi utcában hetek óta teljes sötétség van, néhol 25 lámpa nem világít egymás mellett, az E.ON mégsem tud róla. Biztosan jó, ha a központ több mint száz kilométerre van tőlünk?

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű