Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Pál utcai fiúk, Savaria Karnevál, szerelem-szobor és Bödőcs Tibor – Ezeket a kulturális cikkeket olvastátok 2020-ban!

Jöjjön most az idei év 10 legolvasottabb cikke kultúra rovatunkból!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus fenekestül felforgatta az életünket és egész évünket meghatározta. Ezt persze jól mutatják az idei legolvasottabb cikkeink, melyeket rovatonként szedtünk csokorba. Nézzük most, melyik volt az a 10 cikk, ami idén a kultúrával foglalkozó rovatunk élmezőnyébe került!

1. Fityisz a járványnak, Orsolya-napi vásár van Kőszegen

2020. október 18.

Eszem-iszom, dínomdánom, na meg kézművesek, ameddig a szem ellát. Szerényebben ugyan, de idén is megrendezték Kőszegen a hagyományossá vált Orsolya-napi vásárt, amely immár tizenkilenc éves múltra tekint vissza.

A teljes cikkért kattints! Fityisz a járványnak, Orsolya-napi vásár van Kőszegen 2020. October 18. 11:15

Mészáros D. Zsolt

2. Elmarad az idei Savaria Karnevál

2020. június 12.

Több hónapnyi találgatás és bizonytalanság után nyár közepén végre kezdett kicsit tisztulni kép a koronavírus-járvány okozta káoszban. Ennek örömére pedig végre megszületett a nagy döntés is Szombathely legnagyobb rendezvényének sorsáról. Végül pedig amellett döntöttek, hogy elmarad az idei Savaria Karnevál.

A teljes cikkért kattints! Elmarad az idei Savaria Karnevál 2020. June 12. 11:06

Mészáros D. Zsolt

3. Többek között Trokán Péter, Gonda Kata és Bajomi-Nagy György is távozik a Weöres Sándor Színházból

2020. június 10.

Nyár elején derült ki többek között az is, hogy nem csak igazgatóváltás lesz a szombathelyi színházban, hanem változik a következő évadban a társulat összetétele is. Emellett azonban még sok más tervről is szó volt a sajtótájékoztatón.

A teljes cikkért kattints! Többek között Trokán Péter, Gonda Kata és Bajomi-Nagy György is távozik a Weöres Sándor Színházból 2020. June 10. 15:42

Mészáros Zsolt/Weöres Sándor Színház

4. Karanténos fotóival hasít a szombathelyi lány Nánási fotóversenyén

2020. április 07.

Év elején indította útjára Nánási Pál saját tehetségkutatóját, a Big Shot - Tied a kamerát, amelyben tehetséges magyar fotósokat karol fel. Már éppen kezdték volna a műsor forgatását, amikor Magyarországot is elérte a világszerte tomboló koronavírus-járvány, így kicsit átformálták a versenyt. Ekkor jelentkezett Lutor Kata is, akit többször is beválasztottak a legjobb tíz közé. Erről mesélt nekünk.

A teljes cikkért kattints! Karanténos fotóival hasít a szombathelyi lány Nánási fotóversenyén 2020. April 07. 07:11

Lutor Katalin

5. Szóval akkor mi a baj A Pál utcai fiúk musicallel?

2020. október 09.

Fiatal kollégánk kritikája is bekerült a legolvasottabbak közé a Weöres Sándor Színház egyik új darabjáról, A Pál utcai fiúkról. A musicalről írt véleménye elég megosztó lett, mivel őt nem igazán szórakoztatta a darab, ami nem a színház hibája, hanem a műfajé. Ízlések és pofonok.

A teljes cikkért kattints! Szóval akkor mi a baj A Pál utcai fiúk musicallel? 2020. October 09. 19:10

Mészáros Zsolt/wssz.hu

6. Szexet még nem ábrázoltak ennyire ízlésesen és valóságosan

2020. július 26.

Egy film, amit a Google egyszerre sorol be filmdráma és pornófilm kategóriába. Gaspar Noé filmjei úgy robbantak be a köztudatba, hogy rendkívül erős impressziókkal, mégis nyersen ábrázolják a fiatalok nihilizmusát, kilátástalanságát, elnyomott agresszióját és drogproblémáit.

A teljes cikkért kattints! Szexet még nem ábrázoltak ennyire ízlésesen és valóságosan 2020. July 26. 11:30

Gaspar Noé

7. Kirándulási tipp: Szerelem-szobor a váli szőlőskertben

2020. február 08.

Akár az M1-esen, akár a 8-as úton megyünk a főváros felé, kis kitérővel nagy élményben lehet részünk. Lehet-e újat mondani a szerelemről, illetve egyáltalán: lehet-e olyant mondani a szerelemről, amely elkerüli a kliséket? Cikkünkből kiderül!

A teljes cikkért kattints! Kirándulási tipp: Szerelem-szobor a váli szőlőskertben 2020. February 08. 15:05

Józing Antal

8. Egy Vas megyei épület is bekerült az évtized legjelentősebbjei közé

2020. január 02.

Összeállítást tett közzé az Index, melyben a 2010-es években épült, legjelentősebb 30 építészeti művet listázták. Bekerült közéjük egy Vas megyei épület, valamint egy szombathelyi építész alkotása is.

A teljes cikkért kattints! Egy Vas megyei épület is bekerült az évtized legjelentősebbjei közé 2020. January 02. 18:56

MTI Fotó: Kászoni László

9. Bödőcs Tibor fergeteges humorral kezeli a koronavírus miatti helyzetet

2020. március 12.

Mivel a kormány tavasszal betiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények megtartását, így elmaradnak Bödőcs Tibor előadásai is. Erre reagált a humorista tegnap egy Facebook-posztban, érdemes elolvasni nemcsak a humora miatt, hanem mert a továbbiakra nézve is némi tájékoztatást ad.

A teljes cikkért kattints! Bödőcs Tibor fergeteges humorral kezeli a koronavírus miatti helyzetet 2020. March 12. 07:28

Mészáros Zsolt/wssz.hu

10. Idén elmarad a nagy szentivánéji móka a szombathelyi Csónakázó-tónál

2020. június 18.

Június 19. és 21. között tartották volna Szombathelyen a jól megszokott vurstlit a Csónakázó-tó és az Emlékmű közötti szakaszon, de szinte az utolsó pillanatig kétes volt a sorsa a járványhelyzet miatt. Aztán kiderült, hogy elmarad, ami valószínűleg nem ért sokakat meglepetésként.

A teljes cikkért kattints! Idén elmarad a nagy szentivánéji móka a szombathelyi Csónakázó-tónál 2020. June 18. 20:23

Mészáros D. Zsolt

Elment Mérei Tamás

2020. október 3.

Végül egy soron kívüli írás, amit mi is megrendülten jelentettünk meg. Meghalt Mérei Tamás csellóművész, a szombathelyi kulturális élet kiemelkedő alakja. Sokan olvasták a hírt szerte az országban.

Nekrológunk itt olvasható. Meghalt Mérei Tamás, a szombathelyi kulturális élet kiemelkedő alakja 2020. October 03. 19:57

Kovács Dávid
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra