Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Látványos drónfotó az új kőszegi határútról

Remekül lehet látni az építkezést és az új nyomvonalat, ahol összefut az S31 és a majdani M87.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt írtuk Terelőúton közelíthetjük meg a kőszegi határátkelőt szerdától April 07. 18:02 , hogy szerdától terelőúton lehet megközelíteni a kőszegi határátkelőt.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ennél azonban fontosabb, hogy miért is van terelőút.

Nos, hihetetlenül hosszú rákészülés után végre elindul az építése az annak a rövidke új nyomvonalnak, amely következtében egy kicsit odébb kerül az osztrák-magyar határátkelő, és amely összeköti az osztrák S31-es utat a majdani M87-tel, azaz a Szombathely-Kőszeg-gyorsforgalmival, amely egyben összekötné a vasi megyeszékhelyet Béccsel.

A kékkel jelölt szakasz épül
NIF

A térképen ez így néz ki.

NIF

Az új út magyar szakasza egyébként 825 méter hosszú lesz. A magyar oldalon 200 méteren a meglévő 87-es főutat újítják fel, 625 méteren új nyomvonalon halad, 2x1 sávos lesz, 70 km/h sebességre tervezik, nettó 1,54 milliárd forintba kerül. A tervek szerint 2021 júliusára készül el.

Az osztrák oldalon már sokkal előrehaladottabb állapotban van mind a gyorsforgalmi, mind a mostani rövid szakasz építése.

Az osztrák szakasz egy körforgalomba tart, ahol rácsatlakozhatunk a gyorsforgalmi hálózatra
Baudirektion

Munkatársunk látványos fényképet készített a most folyó munkákról, ha valaki pedig a részletekre kíváncsi, az kattinston ide Már a magyar oldalon is (majdnem) dolgoznak az S31 és a 87-es út összeköttetésén 2019. January 14. 07:35 vagy ide Letették a magyar 87-est és az osztrák S31-t összekötő, Kőszeget elkerülő út alapkövét 2019. June 28. 15:31 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tech

Hirdetés