Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az LMP szerint nem politikai reklámra való a városi honlap

Az LMP Szombathelyi Csoportja továbbra is várja a választ

Viszontválasz Angyal László levelére

Az LMP Szombathelyi Csoportja pár napja közleményben érdeklődött Fideszes propagandaoldal lett a szombathely.hu? (Frissítve) 2012. July 17. 14:43 arról, hogy a szombathelyi honlapot miért sajátítja ki a Fidesz propaganda célokra. Reakció érkezett a város kommunikációs vezetőjétől, választ viszont nem kaptunk.

Az LMP Szombathelyi Csoportja természetesen örömmel fogadta, hogy a Szombathelyhez ezer szállal kötődő Balogunyom könyvtára a helyi adófizetőknek, és a sikeres pályázatnak köszönhetően megújult. Reményünket fejezzük ki, hogy a Petőfi-teleptől Balogunyomig (és tovább) vezető kerékpárút is minél hamarabb átadásra kerül.

Angyal László, Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának kommunikációs vezetője szerint az avatóünnepségről azért kellett beszámolni a város honlapján is, mert az egy, szombathelyiek által megválasztott országgyűlési képviselő (dr. Hende Csaba) munkájáról tudósít be. Ennek tükrében érdeklődnénk, hogy a szombathelyi, vagy a városba látogató más ellenzéki országgyűlési képviselők munkájáról miért nem található egyetlen beszámoló sem az oldalon?

Véleményünk szerint Szombathely Megyei Jogú Város hivatalos, közpénzből fenntartott portálja arra való, hogy a városunkban élő polgárokat az éppen aktuális, őket érintő ügyekről, programokról minél pontosabban, objektívebben tájékoztassa, illetve, hogy a városunkba érkező vendégek számára az interneten keresztül is használható információt szolgáltasson.

Emellett felhívnánk a figyelmet arra, hogy a szombathelyiek tájékozódását kellő számú internetes portál, írott illetve elektronikus média hivatott ellátni, ahol megfelelő számú szakember dolgozik. Hagyjuk az ő (feltehetően objektív) belátásukra, mi számít hírértékű eseménynek, és mi nem.

Továbbra is fenntartjuk tehát, eddig meg nem válaszolt kérdéseinket, melyek a következők:

– Az adófizetők pénzéből, hány önkormányzati alkalmazott, hány munkaórát töltött a programon való részvétellel, annak fotózásával, az arról tudósítás megírásával és a szombathely.hu oldalra való feltöltéssel?

– A fentieken kívül arra is kíváncsiak vagyunk, hogy ki adott megbízást a városi honlap munkatársainak arra, hogy az adófizetők pénzéből fenntartott hivatalos városi honlapon eseményről tudósítsanak?

Szombathely, 2012. július 19.

LMP Szombathelyi Csoportja

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Fideszes propagandaoldal lett a szombathely.hu? (Frissítve)

A Fideszes városvezetés munkatársaival irattat PR cikket Hendének? - Az önkormányzat illetékese reagál.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra