Ilyen a kilátás az ország egyik leghosszabb viaduktjáról, Vasszentmihálynál

24 méter magasan ível át a völgy felett az M80-as 585 méteres völgyhídja.

Már közel másfél éve, hogy átadták a forgalomnak Átadták az M80-as új gyorsforgalmi Vasszentmihály és Rábafüzes közti szakaszát 2021. June 03. 14:15 a Körmendet és az országhatárt összekötő M80-as autóutat. Nem sokkal később mi is kipróbáltuk 2x1 sávon is szuper lett az M80-as út, csak vannak, akik nem tudják használni 2021. November 03. 07:05 , és bár valóban vannak megkérdőjelezhető megoldásai és hibái Az M80-as eddig átadott szakasza útszűkülettel, sebességkorlátozással, előzési tilalommal 2021. October 21. 12:14 , de annak, aki évtizedeken át autózott a falvakon át a régi 8-as főúton, maga a megvalósult álom.

M80 autópálya völgyhíd
Az M80-as, ahogyan rákanyarodik a hídra
Mészáros D. Zsolt

15-16 perc az út Körmendtől a határig, legalábbis, ha nincs nagy forgalom, szemben a korábbi 35-40 perccel, és az állandó balesetveszéllyel.

Azóta többször is megtettem ezt a távot, de eddig még nem csodálkoztam rá a Vasszentmihálynál megépült völgyhídra. Pedig már az építés alatt feltűnő adatokat Huszonnégy méter mély völgyet ível át a Vasszentmihálynál megépült új híd 2021. July 03. 07:09 közöltek róla.

M80 autópálya völgyhíd
Impozáns látvány
Mészáros D. Zsolt

Vasszentmihálynál egyébként korábban is volt egy felüljáró a település szélén. A régi 8-as főút és a Körmend-Szentgotthárd vasútvonal itt találkozik, ezt oldották meg a felüljáróval, amin a főút haladt át a vasútvonal felett.

M80 autópálya völgyhíd
Fent az új, lent a régi út
Mészáros D. Zsolt

Az új M80-as is metszi a vasútvonalat, de akkor már a település mellett lévő mély völgy felett is átvezették a gyorsforgalmi utat. Amin autózva csak annyi tűnik fel, hogy 90-es korlátozás van, az út két oldalán pilonok állnak, és kitágul a látóhatár.

M80 autópálya völgyhíd
Kilátás a hídról
Mészáros D. Zsolt

Ezért is készíthetünk nemrég fotókat a viaduktról. És főleg arról, milyen is a kilátás róla, hiszen

autót vezetve nem sok mindent látni, és nem is ajánlatos elbambulni.

M80 autópálya völgyhíd
Kilátás a hídról
Mészáros D. Zsolt

A vasszentmihályi völgyhíd a maga 585 méter hosszával Magyarország egyik leghosszabb viaduktja. A híd 24 méter magas és 11 pillér tartja, a közbenső nyílások támaszköze 60 méter.

M80 autópálya völgyhíd
Ez nem műholdkép, hanem a völgy alján futó Vörös-patak a hídról nézve
Mészáros D. Zsolt

Jellegzetessége, hogy nem nyílegyenes, van benne egy ív, ugyanis az autóút is enyhén kanyarodik ezen a szakaszon.

Olvasóinknak mindenesetre azt ajánljuk, ha erre járnak, inkább a vezetésre figyeljenek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet