Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Május végére elkészül az M8-as Vasszentmihály és Rábafüzes közti szakasza

A Körmendig tartó rész is elkészül az év végére.

Jól haladnak a munkálatok az M8-as autóúton, az osztrák határhoz közeli szakasza hamarosan el is készül – írja a magyarepitok.hu. A tervek szerint A jövő tavasszal átadják az M8-as első Vas megyei szakaszát 2020. October 13. 17:01 umájus végére készül el a Vasszentmihály és Rábafüzes, azaz az osztrák határ közti 9,45 kilométeres szakasz.

Befejezés előtt az M8-as
Forrás: magyarepitok.hu

A Körmend és Rábafüzes közti, 28,9 kilométeres gyorsforgalmit 2018-ban kezdték építeni, mi 2019 márciusában néztük meg közelebbről Tényleg feltűrték az ingujjat az M8-as út Körmend és a határ közötti szakaszán 2019. March 28. 19:24 a munkát. Noha az útépítés miatt a közelben lakóknak sok panasza is volt, Beteríti a szemét Vasszentmihályt az M8-as építése miatt 2019. August 03. 18:07 a munka viszonylag gyorsan haladt.

Befejezés előtt az M8-as
Forrás: magyarepitok.hu

Vasszentmihálynál megépült közben Vasszentmihálynál már megcsodálható Magyarország egyik leghosszabb völgyhídja 2020. August 12. 19:16 a Dunántúl leghosszabb völgyhídja, tavaly augusztus közepére már 60 százalékban készen volt Hatvan százalékban kész az M8-as Körmend és Rábafüzes közti szakasza 2020. August 19. 07:34 az új út. Közben azt is megtudtuk, hogy a Rábafüzes és Szentgotthárd közti bekötőút csatlakozásánál vasbetonnal és bitumennel tartják távol Vasbetonnal és bitumennel tartják távol a belvizet az M8-as épülő aluljárójánál January 11. 07:01 a kerékpáros aluljárótól a talajvizet.

Befejezés előtt az M8-as
Forrás: magyarepitok.hu

Idén február elején az is kiderült, Alakul az új 8-as út Rábafüzestől Kecskemétig February 01. 11:36 hogy az új út hogyan illeszkedik az országos úthálózatba.

Az M8-as Körmend és Vasszentmihály közötti szakaszán jelenleg burkolatépítési, vízépítési és forgalomtechnikai munkák folynak, de ezzel a szakasszal is elkészülnek a harmadik negyedév, azaz szeptember végéig.

BZ

Körmend és Rábafüzes között négy különszintű csomópont (Körmend nyugat, Csákánydoroszló, Vasszentmihály, Szentgotthárd), egy szintbeni csomópont (86. számú főút, kezdő csomópont), egy pár egyszerű pihenő (Gasztony) és egy pár komplex pihenő (Szentgotthárd) épül.

Érdekes, hogy az építkezés során 10,2 hektár csereerdőt telepítenek, összesen 336 ezer 175 fát ültetnek.

A teljes szakasz forgalomba helyezése előtt várhatóan az alsóbb rendű keresztező utakat és műtárgyaikat helyezik forgalomba, hogy a főpálya befejező munkálatai is elkészülhessenek.

A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. – Mészáros és Mészáros Kft. végzi, nettó összege pedig 62 milliárd forint.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra