Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Biztosan nem lesz lakópark a Magellán-telken, a szombathelyi belvárosban

A tulajdonostól megtudtuk, hogy folyik a tervezés, de nem lakóházak építése a cél.

Egészen biztos, hogy nem lesz lakópark az ingatlanon - válaszolta kérdésünkre a terület tulajdonosa, aki nem akarja felfedni a kilétét. A kérdést azért tettük fel neki, mert a városban elterjedt a hír, hogy lakóparkot, illetve társasházakat akarnak építeni a Kossuth, Kiskar és Thököly utcák határolta, 15 éve kihasználatlanul álló ingatlanra.

Képeink idén júniusban készültek
Mészáros D. Zsolt

Ide valamikor a Magellán Centernek elnevezett üzletközpontot Magellán Center – gigantikus bevásáróközpont a város szívében? 2006. November 22. 23:37 tervezte az első magántulajdonosa, aki az ÉDÁSZ-tól vásárolta meg a területet a 2000-es évek elején. A terv azonban pár év alatt kútba esett Nem lesz Magellán Center 2012. April 25. 10:16 , ennek egyik oka az építési engedély körüli huzavona, majd a gazdasági világválság volt.

A tulajdonos próbálkozott még, többszintes lakóházat tervezett ide Újabb kísérlet a szégyentelken 2012. May 09. 08:10 , a földszinten üzletekkel, de ez sem jött össze. 2015-ben felröppent a hír, hogy egy Aldi üzlet épül Most már biztos: Aldi lesz a Magellán Center helyén 2015. October 09. 11:17 a területen, el is készültek a tervek, de aztán ebből sem lett semmi.

Mészáros D. Zsolt

2016-ban új tulajdonosa lett a területnek, a ma is aktív, mindkét politikai oldalhoz közel álló Leisztinger Tamás cége vette meg, de ennek nem volt látszata.

A gondozatlan területen kialakult dzsumbuj közben egyre nőtt, idén márciusban egy meccsről hazafelé tartó szurkoló esett bele Ókori katonaisten szentélyébe esett bele egy szurkoló Szombathelyen 2019. March 16. 13:21 az egyik gödörbe, pár nappal később az erős szél lebontotta kerítést Ókori katonaisten szentélyébe esett bele egy szurkoló Szombathelyen 2019. March 16. 13:21 .

Mészáros D. Zsolt

Az idén nyáron aztán megint új tulajdonosa lett a területnek, aki gyorsan rendet is vágott ott Az új tulajdonosok rendet vágtak a tervezett Magellán Center helyén 2019. July 11. 19:50 . A tulajdonos lapunknak akkor azt mondta, még nem döntöttek, hogy mire használják a területet. Több lehetőség is felmerült, azt ígérte, néhány hónapon belül meghozzák a döntést. Azt azért hozzátette, hogy elsősorban nem lakásokban, hanem kereskedelemben, szolgáltatásokban gondolkodnak.

Kérdésünkre most megerősítette, hogy továbbra is ez a cél. Megjegyezte, tisztul a kép, elkezdődött a tervezés, jelenleg három-négy lehetőségben gondolkodnak.

A döntés előtt mindenképpen egyeztetnek az önkormányzattal, az építéshatósággal és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal. A tulajdonos megígérte, amint megszületik a döntés tájékoztat róla.

Mészáros D. Zsolt

Mi tesszük hozzá, hogy nem lesz könnyű dolga, hiszen a terület - az ott talált Mithras-szentély miatt - kiemelten védett régészeti lelőhelynek számít Nem lesz könnyű dolga a Magellán-telek új tulajdonosának, a terület kiemelt régészeti lelőhelynek számít 2019. August 10. 07:29 . Bármit is tervez az új tulajdonos a területen, ahhoz először újabb régészeti feltárásokat kell végezni, ami befolyásolhatja a terveit.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra