Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Biztosan nem lesz lakópark a Magellán-telken, a szombathelyi belvárosban

A tulajdonostól megtudtuk, hogy folyik a tervezés, de nem lakóházak építése a cél.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egészen biztos, hogy nem lesz lakópark az ingatlanon - válaszolta kérdésünkre a terület tulajdonosa, aki nem akarja felfedni a kilétét. A kérdést azért tettük fel neki, mert a városban elterjedt a hír, hogy lakóparkot, illetve társasházakat akarnak építeni a Kossuth, Kiskar és Thököly utcák határolta, 15 éve kihasználatlanul álló ingatlanra.

Képeink idén júniusban készültek
Mészáros D. Zsolt
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ide valamikor a Magellán Centernek elnevezett üzletközpontot Magellán Center – gigantikus bevásáróközpont a város szívében? 2006. November 22. 23:37 tervezte az első magántulajdonosa, aki az ÉDÁSZ-tól vásárolta meg a területet a 2000-es évek elején. A terv azonban pár év alatt kútba esett Nem lesz Magellán Center 2012. April 25. 10:16 , ennek egyik oka az építési engedély körüli huzavona, majd a gazdasági világválság volt.

A tulajdonos próbálkozott még, többszintes lakóházat tervezett ide Újabb kísérlet a szégyentelken 2012. May 09. 08:10 , a földszinten üzletekkel, de ez sem jött össze. 2015-ben felröppent a hír, hogy egy Aldi üzlet épül Most már biztos: Aldi lesz a Magellán Center helyén 2015. October 09. 11:17 a területen, el is készültek a tervek, de aztán ebből sem lett semmi.

Mészáros D. Zsolt

2016-ban új tulajdonosa lett a területnek, a ma is aktív, mindkét politikai oldalhoz közel álló Leisztinger Tamás cége vette meg, de ennek nem volt látszata.

A gondozatlan területen kialakult dzsumbuj közben egyre nőtt, idén márciusban egy meccsről hazafelé tartó szurkoló esett bele Ókori katonaisten szentélyébe esett bele egy szurkoló Szombathelyen 2019. March 16. 13:21 az egyik gödörbe, pár nappal később az erős szél lebontotta kerítést Ókori katonaisten szentélyébe esett bele egy szurkoló Szombathelyen 2019. March 16. 13:21 .

Mészáros D. Zsolt

Az idén nyáron aztán megint új tulajdonosa lett a területnek, aki gyorsan rendet is vágott ott Az új tulajdonosok rendet vágtak a tervezett Magellán Center helyén 2019. July 11. 19:50 . A tulajdonos lapunknak akkor azt mondta, még nem döntöttek, hogy mire használják a területet. Több lehetőség is felmerült, azt ígérte, néhány hónapon belül meghozzák a döntést. Azt azért hozzátette, hogy elsősorban nem lakásokban, hanem kereskedelemben, szolgáltatásokban gondolkodnak.

Kérdésünkre most megerősítette, hogy továbbra is ez a cél. Megjegyezte, tisztul a kép, elkezdődött a tervezés, jelenleg három-négy lehetőségben gondolkodnak.

A döntés előtt mindenképpen egyeztetnek az önkormányzattal, az építéshatósággal és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal. A tulajdonos megígérte, amint megszületik a döntés tájékoztat róla.

Mészáros D. Zsolt

Mi tesszük hozzá, hogy nem lesz könnyű dolga, hiszen a terület - az ott talált Mithras-szentély miatt - kiemelten védett régészeti lelőhelynek számít Nem lesz könnyű dolga a Magellán-telek új tulajdonosának, a terület kiemelt régészeti lelőhelynek számít 2019. August 10. 07:29 . Bármit is tervez az új tulajdonos a területen, ahhoz először újabb régészeti feltárásokat kell végezni, ami befolyásolhatja a terveit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés