Már javában készülnek Szombathelyen a terasznyitásra, bár egyelőre nem tudjuk, hogy erre mikor kerül sor

Kicsit megtorpant az oltási program, de körbenéztünk a városban, hogy mi a helyzet a vendéglátósokkal.

Múlt héten jelentette be Orbán Viktor, Orbán: három és félmillió beoltottnál nyithatnak a teraszok 2021. April 14. 16:05 hogy a hét közepére el fogjuk érni az újabb mérföldkövet, a 3,5 millió beoltottat, ami azt jelenti, hogy jöhet a nyitási terv következő lépcsője: a vendéglátóhelyek teraszainak és kerthelyiségeinek nyitása.

A hét közepe pedig elérkezett, de még messze vagyunk a céltól. A ma reggel megjelent adatok szerint ugyanis 3 363 596 embert oltottunk be, tehát még 136 404 ember hiányzik. Az elmúlt napokban pedig átlagosan 50 ezer beoltottal bővült naponta a statisztika, amiből laikusként arra lehet következtetni, hogy nagyjából 3 nap kell még ahhoz a bizonyos mérföldkőhöz.

Ennek ellenére már a hét eleje óta gőzerővel készülnek a vendéglátósok a nagy napra – amit először csütörtökre jósoltak Szombathelyen már tudják, mikor nyitják a teraszokat! 2021. April 19. 15:04 – és úgy tűnik, lassan már mindenki készen is áll a teraszok és a kerthelyiségek nyitására Szombathelyen.

Terasznyitás előtt
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

Az Uránia udvarban lévő Cuvée-nél egész délután nagy munkában voltak az emberek. Javítgatnak, szépítgetnek, ezerrel készülnek a nyitásra.

Terasznyitás előtt
Mészáros D. Zsolt

A Fő tér szívében lévő Komló étteremnél is folyamatosan pakolásztak, egymás után kerülnek a helyükre a székek és az asztalok a fal mentén és a szemközti sátorban is.

Terasznyitás előtt
Mészáros D. Zsolt

Nem messze a Bécsi kávézó is rajtra készen áll már.

Terasznyitás előtt
Mészáros D. Zsolt

A Fő tér másik végében lévő Pannonia étterem is csőre töltve várja a vendégeket, minden a helyére került.

Terasznyitás előtt
Mészáros D. Zsolt

A Cafe Freinél pedig belebotlottunk valakibe, aki már most élvezte a kirakott asztalokat és székeket egy elviteles kávéval.

Terasznyitás előtt
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19