Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Már több középiskolában kötelező maszkot hordani

Egy fővárosi és több vidéki iskolában szigorúbbak a szabályok a hivatalosan ajánlottnál.

Habár az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) lényegében megtiltotta A hatodik osztálytól már biztosan nem lesz digitális oktatás September 15. 08:06 , hogy egyes osztályok vagy intézmények digitális munkarendre álljanak át azokon az évfolyamokon, ahol már a diákok számára is elérhető a védőoltás, akadnak olyan középiskolák az országban, amelyekben szigorúbb szabályokat hoztak, mint amit a hivatalos ajánlás előír - hívta fel a figyelmet a hvg.hu .

Így például a tanév kezdete óta kötelező maszkot viselni az osztálytermeken kívül gyakorlatilag az összes helyiségben a IX. kerületi Leövey Klára Gimnáziumban. A szülők pedig csak akkor léphetnek be az épületbe, ha a portásnak bemutatják védettségi igazolványukat. Hasonlóak az előírások a székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Technikumban is, ahol a szünetekben az összes diáknak fel kell vennie a maszkot, a sál vagy a kendő nem elegendő, a szintén székesfehérvári Jáky József Technikumban is kötelező a közösségi terekben maszkot viselni- ismerteti a lap.

Több iskolában pedig csak a szülőkre vonatkoznak a korlátozások: a kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban csak azok a szülők vehetnek részt a közös megbeszéléseken, akik felveszik a maszkot. A debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában azoknak a felnőtteknek kell maszkot viselniük, akiknek nincs védettségi igazolványuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra