Már tudjuk, mikor lesz a karnevál, csak azt nem, mikor ér véget a háború

Ez történt velünk hétfőtől szombatig, amikor Szombathelyre beszökött a nyár.

In medias res, bele a közepébe, vagy inkább a végébe csapva egy fontosnak tűnő esemény, amelyen megünnepeltük/ték azt, hogy Novák Katalin lett a köztársasági elnökünk. Az első nő, egyéb érdekesség azonban nem látszik rajta, legalábbis eddig. Beszédet Novák Katalin beiktatási beszédében elítélte a putyini agressziót 2022. May 14. 14:11 is mondott, amelyből megtudtuk, az a célja, hogy elnökként megmutassa, mit jelent számára szülőföldje, Magyarország, a honfitársai, a magyarok, és mit gondol "közös életünkről és világban betöltött helyünkről”. - a többit meglátjuk, lesz öt éve bizonyítani.

Novák Katalinn beiktatása
MTI

Nézzünk valami vidám dolgot. Imhol van, hétfőn délután hivatalosan is bejelentette Megvan, hogy mikor lesz az idei Savaria Karnevál! 2022. May 09. 15:16 Nemény András polgármester, hogy idén megtartják Szombathelyen a Savaria Karnevált. És ahogy az lenni szokott, ezúttal is augusztus utolsó hétvégéjén lesz, tehát augusztus 25. és 28. között. Lesz megint négy napunk két év kihagyás után, és aki annak előtte már unta, lehet, most már neki is hiányzik.

Savaria Karnevál 2017 - szombati felvonulás
Szabados Lajos

Ez a gyönyörű. bátor és diadalmas jövő, a jelen viszont az, hogy jujj, vaddisznó Vaddisznó riogat a szombathelyi Csónakázótó környékén 2022. May 10. 07:30 riogat a szombathelyi Csónakázótó környékén. És bár békésnek tűnik az állat, sokan félnek tőle, mert mégis csak egy vadállatról van szó, így veszélyesnek tartják. Sokan járnak arra gyalog, biciklivel és kutyát sétáltatni is, így úgy gondolják, jó lenne tenni valamit és megelőzni a bajt, hiszen bármikor történhet baleset vagy bármiféle kár.

vaddisznó
http://vadaszlap.hu

De nem futunk mi el előle, de nem ám, maximum bemenekülünk a manóajtó Bekukkantottunk a szombathelyi manóajtó mögé 2022. May 13. 07:30 mögé, mert már ilyen is van Szombathelyen. Vajon ki és miért rakta oda? Van-e túloldalán valami vagy valaki? Ha szereti a meséket, akkor ezer történetet szőhet köré, de mi azért bekukkantottunk rajta, persze csak átvitt értelemben. Erről is írtunk a héten, ha kihagyta, tessék pótolni sürgősen, gyorsan.

Manóajtók
Mészáros D. Zsolt

Van más szépünk is nekünk. Virágoznak Szombathely gesztenyefái Most Szombathely gesztenyefái virágoznak nagyon szépen! 2022. May 10. 15:30 , ami már a jel arra, utalás, hogy közelít a nyár erősen, és mindjárt itt lesz. Ennek annyira örülünk, hogy le is fényképeztük sokszor, hogy el ne feledjük. Mindjárt itt a nyár. Igaz, lehet már rövidgatyában flangálni a téren, úgyhogy nagyszerű a kedvünk.

Gesztenyefa virágzás
Mészáros D. Zsolt

Ilyenkor, tavaszkor, nyárkezdetkor a természet burjánozni Mostantól gyakrabban ébredhet fűnyírás hangjára Szombathelyen 2022. May 13. 12:02 kezdett, ahogyan az szokásában van, se szeri, se száma a szombathelyiek panaszainak, miszerint gazos a város, és méteres a fű. Nem csak a lakosságot, hanem a város vezetését is zavarja és zavarta mindez, éppen ezért tettek azért, hogy a Szompark kft. új gépeket kapjon, amivel ezeket a bajokat orvosolni lehet.

Új gépek a szomparknál

Legyünk komolyak és tisztelettudóak, mert és ugyanis megvan Orbán Viktor új kormányának Megvan Orbán Viktor új kormányának névsora 2022. May 13. 16:15 névsora. Orbán Viktor miniszterelnök a köztársasági elnök felkérésének eleget téve lefolytatta konzultációit a kormányalakításról, és megállapodott leendő kormányának minisztereivel a következő négy év közös munkájáról.

Orbán Viktor
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benkó Vivien Cher

A háború pedig minden nap velünk van. Mindig mások a hírek, a legutóbbiak Az ukránok biztosan tudják: Putyin nagyon beteg 2022. May 14. 06:50 ezek: az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint a háború az év végére Ukrajna győzelmével zárul. Kirilo Budanov vezérőrnagy a Sky News brit hírtévének azt mondta, Ukrajna visszaszerzi az ellenőrzést határai felett, az összes elvesztett területen helyreáll fennhatósága, beleértve a Krímet és a Donyeck-medencét. Budanov úgy fogalmazott: jóllehet Európa komoly fenyegetésnek tartja Oroszországot, fél az orosz agressziótól, de ők tudják, hogy Oroszország széles körben emlegetett ereje csak mítosz, az orosz hadsereg csak egy fegyveres horda, tette hozzá - itt tartunk, a jövő héten meglátjuk.

Vlagyimir Putyin nyaral
Tass / Alexei Nikolsky
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely