Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Március végéig külön-külön egyeztet a kormány az önkormányzatokkal a segítségről

Gulyás Gergely pénteken tárgyalt a Megyei Jogú Városok Szövetségével.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége keddi sajtótájékoztatója után lapunk is megírta, Nemény András ezen a héten ül le tárgyalni a kormánnyal az elvonások pótlásáról February 16. 15:53 hogy a megyei jogú városok polgármestereivel, köztük Nemény András szombathelyi polgármesterrel pénteken tárgyalt a kormány a megvonások kompenzálása miatt.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere és a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke a tárgyalás utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatti "rendkívüli évben" a települések "járványügyi költségvetéseket" fogadnak el. Hozzátette, hogy az önkormányzatok a mostani erőfeszítéseiket annak érdekében tették, hogy a járványt meg lehessen fékezni, majd a gazdaság ismét erősödhessen.

Tájékoztatása szerint Gulyás Gergely azt vállalta, hogy március végéig településenként külön-külön egyeztet az azoknak nyújtandó segítségről annak érdekében, hogy az önkormányzatok működőképessége megmaradjon, a jelentős fejlesztéseket befejezhessék és újakat is tudjanak indítani.

Ez a településektől is fegyelmezettséget, valamint az eddigiekhez képest más jellegű költségvetés összeállítását várja -hangsúlyozta Szita Károly.

"Ugyan nem lesz nagy bőség" , de a fontos célok, mint az emberek egészségének és munkahelyének megvédése, a működőképesség megőrzése és a fejlesztések megvalósítása teljesülni fog - tette hozzá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Nemény András ezen a héten ül le tárgyalni a kormánnyal az elvonások pótlásáról

Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Önkormányzatok Szövetsége.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra