Mégis kell maszk az egészségügyi és szociális intézményekben

A beteglátogatásra is szigorú szabályok vannak.

A múlt heti rendeletből Így változnak hétfőtől a járványügyi korlátozások March 05. 09:49 kimaradtak a kórházak, orvosi rendelők, idősotthonok, néhány napig úgy tűnt, hogy a maszkviselési kötelezettséget minden hol eltörölték március 7-től, azaz hétfő reggeltől.

Ma délután viszont kijött az emberi erőforrás-miniszter, Kásler Miklós rendelete, ami módosította a múlt héten közzétett új szabályzást. Ennek értelmében

továbbra is kötelező maszkot viselni

 • az egészségügyi intézmények (például kórházak, háziorvosi- és szakrendelők) zárt tereiben,
 • valamint az idősotthonokban.
 • A miniszteri rendelet a látogatási szabályokat is megfogalmazza, az időkorlátokról már írtunk Feloldották a kórházi látogatási tilalmat March 05. 18:05 . Még egyszer:

 • egy beteghez naponta legfeljebb két látogató érkezhet 30 percre,
 • egy hozzátartozó esetén a látogatási idő 60 percig terjedhet.
 • Amennyiben a látogatás szabadtéren is kivitelezhető, az érkezők száma nem korlátozott.
 • Új szabály, hogy a koronavírus-fertőzés miatt kezelt betegek továbbra sem látogathatók, de a kórház vezetése egyedi méltányosság alapján engedélyezhet látogatást.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Covid 19