Közel egy hónapig vártuk a Szombathelyi Médiaközpont válaszát, hiába

És most újabb kérdéseket küldtünk a cégnek.

"Ki illetve milyen cég, és havonta mekkora összegért működteti a Médiaközpont internetes megjelenéseit?" Ezt a kérdést tettük fel a Szombathelyi Médiaközpontnak május 15-én.

Még aznap két válasz érkezett, az elsőben az ügyvezető közölte, hogy konzultál a cég ügyvédjével, a másodikban pedig azt ígérte, hogy a Médiaközpont ügyvédje hamarosan válaszol levelünkre, és addig is türelmet kért.

Közel egy hónapig vártunk türelemmel, de választ nem kaptunk.

Voltak érdekes ügyek a cégnél

A 100 százalékban önkormányzati tulajdonú, és 2020-ban mintegy 115 millió forint közpénzt felhasználó Médiaközpontnak egyébként kötelessége válaszolnia a működésüket érintő sajtókérdésekre.

Józing Antal

Már csak azért is, mert az utóbbi hónapokban történtek érdekes dolgok a cégnél, és

a Médiaközpont érdeke is az lenne, ha átlátható lenne a működésük, és tisztáznák az esetleges félreértéseket is.

Tavaly február végén váltotta le Halmágyi Miklósra, a Vas Népe volt főszerkesztőjére cserélte a városi tévé igazgatóját a szombathelyi ellenzék 2019. February 28. 20:03 a közgyűlésben akkor kialakult új ellenzéki többség a Médiaközpont igazgatóját, helyére Halmágyi Miklóst nevezték ki, aki korábban a Vas Népe főszerkesztője volt. Az új ügyvezető lecserélt néhány vezetőt, és elindította a szünetelő Savaria Fórum hetilapot is.

Idén február elején aztán kiderült Aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzés a szombathelyi Médiaközpontban 2020. February 06. 16:18 , aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzést rendelt el a polgármester a cégnél. Az elkészült jelentés súlyos szabálytalanságokat tárt fel Szabálytalan kiküldetések és bankkártyás fizetések, 760 ezer forint autóhasználatra - Itt a jelentés a Médiaközpontról 2020. February 20. 10:21 , így azonnal hatállyal menesztették Halmágyi Miklóst Azonnali hatállyal menesztik a szombathelyi Médiaközpont igazgatóját és büntetőfeljelentést is tesznek 2020. February 18. 15:19 . Helyére ideiglenesen a szintén volt vasnépés Török Tibort nevezték ki Török Tibor lett a szombathelyi Médiaközpont ideiglenes igazgatója 2020. February 27. 18:38 , aki ekkor már a Savaria Fórum főszerkesztője és a Médiaközpont hírigazgatója volt.

De közben az is nyilvánosságot látott, hogy havi félmillióért ad szakmai tanácsokat Havi félmillióért ad szakmai tanácsokat a szombathelyi Médiaközpontnak Ungár Péter lapjának főszerkesztője 2020. February 14. 07:42 a szombathelyi Médiaközpontnak Ungár Péter lapjának főszerkesztője. Erről azóta több kérdés is érkezett a városvezetéshez a járvány miatti online fórumokon, ahol rendre az hangzott el, hogy a veszélyhelyzet vége után foglalkoznak a Médiaközpont vitatható ügyeivel.

Közérdekű adatigénylést nyújtottunk be a Médiaközponthoz

Mivel egy hónapja nem kaptunk választ kérdésünkre, úgy döntöttünk, közérdekű adatigényléssel fordulunk a Médiaközponthoz. Kibővítettük kérdéseinket, hogy tiszta képet láthassanak olvasóink a városi tévét és a Savaria Fórum városi hetilapot működtető cégről.

Ezeket a kérdéseket küldtük el a közérdekű adatigénylésben:

 • Ki, illetve milyen cég/cégek, és havonta mekkora összegért működtetik a Médiaközpont internetes megjelenéseit?
 • Hány teljes- és részmunkaidős alkalmazottja van most a Médiaközpontnak?
 • Hány vezető beosztású munkatársa van a Médiaközpontnak, milyen beosztásban és milyen fizetési kondíciókkal dolgoznak?
 • Mekkora az éves keret a külső tartalomgyártásra?
 • Milyen cégekkel/magánvállalkozókkal van szerződése a cégnek külső tartalomgyártásra?
 • Mekkora összegűek ezek, szerződésekre és időtartamra bontva?
 • Milyen cégekkel/magánvállalkozókkal van szerződése a cégnek egyéb szolgáltatások vásárlására?
 • Mekkora összegűek ezek, szerződésekre és időtartamra bontva?
 • Várjuk a válaszokat.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet