Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Közel egy hónapig vártuk a Szombathelyi Médiaközpont válaszát, hiába

És most újabb kérdéseket küldtünk a cégnek.

"Ki illetve milyen cég, és havonta mekkora összegért működteti a Médiaközpont internetes megjelenéseit?" Ezt a kérdést tettük fel a Szombathelyi Médiaközpontnak május 15-én.

Még aznap két válasz érkezett, az elsőben az ügyvezető közölte, hogy konzultál a cég ügyvédjével, a másodikban pedig azt ígérte, hogy a Médiaközpont ügyvédje hamarosan válaszol levelünkre, és addig is türelmet kért.

Közel egy hónapig vártunk türelemmel, de választ nem kaptunk.

Voltak érdekes ügyek a cégnél

A 100 százalékban önkormányzati tulajdonú, és 2020-ban mintegy 115 millió forint közpénzt felhasználó Médiaközpontnak egyébként kötelessége válaszolnia a működésüket érintő sajtókérdésekre.

Józing Antal

Már csak azért is, mert az utóbbi hónapokban történtek érdekes dolgok a cégnél, és

a Médiaközpont érdeke is az lenne, ha átlátható lenne a működésük, és tisztáznák az esetleges félreértéseket is.

Tavaly február végén váltotta le Halmágyi Miklósra, a Vas Népe volt főszerkesztőjére cserélte a városi tévé igazgatóját a szombathelyi ellenzék 2019. February 28. 20:03 a közgyűlésben akkor kialakult új ellenzéki többség a Médiaközpont igazgatóját, helyére Halmágyi Miklóst nevezték ki, aki korábban a Vas Népe főszerkesztője volt. Az új ügyvezető lecserélt néhány vezetőt, és elindította a szünetelő Savaria Fórum hetilapot is.

Idén február elején aztán kiderült Aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzés a szombathelyi Médiaközpontban 2020. February 06. 16:18 , aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzést rendelt el a polgármester a cégnél. Az elkészült jelentés súlyos szabálytalanságokat tárt fel Szabálytalan kiküldetések és bankkártyás fizetések, 760 ezer forint autóhasználatra - Itt a jelentés a Médiaközpontról 2020. February 20. 10:21 , így azonnal hatállyal menesztették Halmágyi Miklóst Azonnali hatállyal menesztik a szombathelyi Médiaközpont igazgatóját és büntetőfeljelentést is tesznek 2020. February 18. 15:19 . Helyére ideiglenesen a szintén volt vasnépés Török Tibort nevezték ki Török Tibor lett a szombathelyi Médiaközpont ideiglenes igazgatója 2020. February 27. 18:38 , aki ekkor már a Savaria Fórum főszerkesztője és a Médiaközpont hírigazgatója volt.

De közben az is nyilvánosságot látott, hogy havi félmillióért ad szakmai tanácsokat Havi félmillióért ad szakmai tanácsokat a szombathelyi Médiaközpontnak Ungár Péter lapjának főszerkesztője 2020. February 14. 07:42 a szombathelyi Médiaközpontnak Ungár Péter lapjának főszerkesztője. Erről azóta több kérdés is érkezett a városvezetéshez a járvány miatti online fórumokon, ahol rendre az hangzott el, hogy a veszélyhelyzet vége után foglalkoznak a Médiaközpont vitatható ügyeivel.

Közérdekű adatigénylést nyújtottunk be a Médiaközponthoz

Mivel egy hónapja nem kaptunk választ kérdésünkre, úgy döntöttünk, közérdekű adatigényléssel fordulunk a Médiaközponthoz. Kibővítettük kérdéseinket, hogy tiszta képet láthassanak olvasóink a városi tévét és a Savaria Fórum városi hetilapot működtető cégről.

Ezeket a kérdéseket küldtük el a közérdekű adatigénylésben:

 • Ki, illetve milyen cég/cégek, és havonta mekkora összegért működtetik a Médiaközpont internetes megjelenéseit?
 • Hány teljes- és részmunkaidős alkalmazottja van most a Médiaközpontnak?
 • Hány vezető beosztású munkatársa van a Médiaközpontnak, milyen beosztásban és milyen fizetési kondíciókkal dolgoznak?
 • Mekkora az éves keret a külső tartalomgyártásra?
 • Milyen cégekkel/magánvállalkozókkal van szerződése a cégnek külső tartalomgyártásra?
 • Mekkora összegűek ezek, szerződésekre és időtartamra bontva?
 • Milyen cégekkel/magánvállalkozókkal van szerződése a cégnek egyéb szolgáltatások vásárlására?
 • Mekkora összegűek ezek, szerződésekre és időtartamra bontva?
 • Várjuk a válaszokat.

  Kedves Olvasó!
  Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
  Köszönjük!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra