Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megérkezett a pontos tájékoztatás arról, mely közterületeken kell maszkot viselni Szombathelyen

Jobban tesszük, ha már a házból kilépve is maszkot viselünk, mert véletlenül is könnyen érinthetjük a kijelölt közterületek valamelyikét.

A november 11-étől hatályba lépő kormányrendelet értelmében december 11-éig egyes közterületeken is kötelező a maszk viselése, azt azonban a települések polgármesterei jelölik ki, mely közterületekre érvényes a szigorítás.

Amit már eddig is tudtunk

A rendelet Itt vannak az új járványügyi korlátozások részletei! 2020. November 10. 23:03 a 10 ezer főnél nagyobb településekre vonatkozik, és sporttevékenység során, valamint a parkokban, zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező, hat évnél fiatalabbakra pedig a rendelet nem vonatkozik.

Továbbra is kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön és azok várójában, megállójában, vásárlás és munkavégzés során az üzletekben és bevásárlóközpontokban. Kötelező még ügyfélfogadási időben a levéltárakban a külső személyek által látogatható területeken, a postákon, a közigazgatási szervek ügyfélfogadó tereiben is, ha rendszeresen 5 főnél többen tartózkodnak ott egy időben. A vendéglátó üzletekben is mind a vendégeknek, mind a dolgozóknak maszkot kell viselniük.

A kórtermekben az ápoltak kivételével kötelező a maszk az egészségügyi intézményekben és a szociális intézményekben is lehetőség szerint maszkot kell viselniük az ellátottaknak a közösségi programok alkalmával, valamint a közösségi terekben való tartózkodás esetén és a dolgozóknak is kötelező a maszk az ellátottakkal való közvetlen érintkezéskor, illetve ha tartósan 1,5 méteren belüli távolságban vannak.

Szombathelyen a polgármester már kijelölte az érintett közterületeket

A Szombathely MJV Facebook-oldalán közzétett lista alapján a következő közterületeken lesz kötelező a maszk viselése:

 • Fő tér
 • Belsikátor
 • Külsikátor
 • Gyöngyös Áruház melletti árkádsor
 • Szent Márton utcai aluljáró
 • Domus bevásárlóközpont által határolt közterület és nyilvános terület
 • Buszmegállók 10 méteres körzetében, a buszra történő várakozás során
 • Bölcsődék, óvodák, általános iskolák bejáratának 10 méteres körzetében, a gyermek kísérője számára
 • Üzletek, bevásárlóközpontok parkolói
 • A közleményben ezen felül arról is tájékoztatnak, hogy a kutyafuttatókat nem zárják le, de maszkot itt is kell hordani, illetve a városi sportlétesítményeket csak a versenyszerűen sportolók látogathatják.

  Idén az Adventi Vásár is elmarad. A városi karácsonyfát felállítják, a karácsonyi dekorációkat kihelyezik és a Berzsenyi téri adventi koszorú gyertyáit is meggyújtják, de közösségi eseményeket nem szerveznek.

  A kötelező köztéri maszkviselés november 12-től lép hatályba.

  Szombathely önkormányzata arra is felhívja a figyelmet, hogy a járványhelyzettől függően a fentebbi lista még bővülhet, ezért érdemes követni a Szombathely MJV Facebook-oldalt.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Itt vannak az új járványügyi korlátozások részletei!

  Minden gyülekezés tilos. Az esküvők lakodalmak nélkül tarthatóak meg. Hat éves kortól kötelező a maszk. Az egészségügyi dolgozók ingyen utazhatnak.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Covid 19

  Tovább az oldalra