Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itt vannak a szombathelyi pedagógusok teszteredményei

Volt némi félsz, mert valójában senki nem tudta, mekkora az átfertőzöttség.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Múlt hét elején kezdődött a pedagógusok országos koronavírus tesztelése, melynek harmadik napján, Két nap alatt 48 óvodában és 34 iskolában kellett rendkívüli szünetet bevezetni 2020. November 26. 12:19 a részeredmények ismeretében Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének munkatársa így nyilatkozott: "A visszajelzésekből azt látjuk, az intézményrendszer meglehetősen átfertőződött, és nem látjuk, hogy kellő súllyal értékelnénk az eredményeket."

Már a tesztelések első két napján 48 óvodában és 34 iskolában kellett rendkívüli szünetet bevezetni – derült ki a járványügyi tájékoztatóból. Ebből is jól látszik, hogy sokkal több intézményben jelent meg a koronavírus, mint amennyit a tesztelések előtt becsültek.

Koronavírusteszthez vesz mintát Fekete Szabolcs iskolaigazgatótól a Széchenyi István Egyetem hallgatója az intézményben 2020. december 4-én.
MTI/Krizsán Csaba

A pedagógusok országos tesztelésének eredményeit az Operatív Törzs december 1-jén közölte. Eszerint összesen 130 066 óvodai és általános iskolai dolgozót teszteltek, akik közül 2981-en pozitív eredményt kaptak. Az így kapott fertőzöttségi arány ugyanakkor nem száz százalékosan pontos, mivel csak 73-74 százalékos volt a részvételi arány.

A szombathelyi adatokról a Szombathelyi Tankerületi Központ tájékoztatott minket

Ezek szerint az 1422 szombathelyi pedagógus közül 30-an produkáltak pozitív eredményt . A tankerület fenntartásában álló 577 általános iskolai osztályból ötben van rendkívüli szünet, másik 27 osztályban tantermen kívüli digitális munkarendben zajlik az oktatás – derül ki a tankerület tájékoztatásából.

Összesen 11 szombathelyi iskolában zajlott járványügyi intézkedés a csütörtöki napon.

A Szombathelyi Tankerületi Igazgató hozzátette, hogy az eredmények ismeretében a szombathelyi iskolák mindegyikét érintő átfogó intézkedésre nincs szükség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Két nap alatt 48 óvodában és 34 iskolában kellett rendkívüli szünetet bevezetni

A teljes intézményrendszer átfertőződött - derült ki a tanárok harmadik napja végzett teszteléséből.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Covid 19

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra