Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Talán tavaszra megnyílik a szombathelyi jégcsarnok

Őszből tél, télből tavasz. Most lehet reménykedni, hogy a tavaszból nem lesz nyár.

Újabb fejezethez értünk a szombathelyi jégcsarnok sokáig húzódó történetében. Lapunk legutóbb tavaly decemberben foglalkozott a létesítménnyel, ugyanis a júniusi sajtóbejáráson Őszre lesz kész a nyáron is használható szombathelyi jégcsarnok 2021. June 23. 11:14 azt ígérték, őszre végre elkészül az épület. De mivel átadónak se híre, se hamva nem volt, megkérdeztük, hogy mégis mi a helyzet.

Decemberben a SZOVA azt mondta, Elvileg célegyenesbe ért a szombathelyi jégcsarnok, tél végén akár ki is nyithat 2021. December 13. 11:29 hogy csaknem teljesen elkészült a jégcsarnok, javában zajlanak az üzempróbák és próbaüzemek, illetve folyamatban vannak a használatbavételi engedélyhez szükséges hatósági engedélyezési eljárások is, hiszen sikerült összegyűjteni a TAO-támogatásokból a hiányzó összeget.

Hozzátették, hogy a nyitással kapcsolatban nem szeretnének jóslatokba bocsátkozni, minden az üzempróbák és a próbaüzem sikerességétől, illetve a használatbavételi eljárás hosszától függ. De egy körülbelüli időpontot azért belengettek: február, március környékén várható a nyitás.

Hangsúlyozták azonban, hogy ez még képlékeny, hiszen előfordulhat csúszás, például ha a műszaki átadások során olyan előre nem látható hibák jönnek elő, amiknek időigényes a javítása. És ez a jóslat úgy tűnik, be is jött.

Most pedig Czeglédy Csaba városi képviselő azt írta friss Facebook-bejegyzésében, hogy az elmúlt két hétben sokat egyeztetett a jégcsarnokkal kapcsolatban, és azt az ígéretet kapta, hogy

legkésőbb március végén, április elsején végre birtokba lehet venni a csarnokot.

Már évek óta csúszászban van

2008-ban jelentették be Szombathely új jégcsarnokának építését, ami eredetileg 2,6 milliárdba került volna. Az építkezés elkezdődött, ez mind szép és jó volt, csakhogy közben egyre érdekesebbé kezdtek válni a dolgok.

Három éve, 2018 novemberében jártuk be először Bejártuk az épülő 2,5 milliárdos szombathelyi Jégcsarnokot és rákérdeztünk a dolgokra 2018. November 20. 15:01 az épülő létesítményt, amit 2019 végén meg is kellett volna nyitni, de akkor még nagyon nem látszott az alagút vége.

2020 januárjában aztán kiderült, Van némi gebasz a szombathelyi jégcsarnok körül 2020. January 28. 13:29 hogy nem lesz elég a pénz, 400 millió forint hiányzik a munkálatok befejezéséhez. Ezt akkor azzal indokolták, hogy drasztikusan emelkednek az árak az építőiparban, de pánikra semmi ok, TAO-támogatásokból rendezik a pénzügyeket.

2021 márciusában azt mondta érdeklődésünkre a városvezetés, A finisbe ért „álmaink” jégcsarnoka Szombathelyen 2021. March 01. 18:47 hogy eredményesek voltak a nagy cégekkel folytatott tárgyalások, tehát folyik a munka, célegyenesben van a hányattatott sorsú jégcsarnok építése. Akkor azt ígérték, 2021 végén meg is nyithatják.

Mészáros D. Zsolt

Tavaly júniusban aztán szerveztek egy újabb bejárást, Őszre lesz kész a nyáron is használható szombathelyi jégcsarnok 2021. June 23. 11:14 akkor is ugyanazt a dátumot jelezték előre, vagyis egy kicsit pontosítottak: azt mondták, novemberben készen lesz a jégcsarnok, de ez megint nem jött össze, ahogy a decemberben megígért Elvileg célegyenesbe ért a szombathelyi jégcsarnok, tél végén akár ki is nyithat 2021. December 13. 11:29 téli nyitás sem.

A sajtóbejáráson Őszre lesz kész a nyáron is használható szombathelyi jégcsarnok 2021. June 23. 11:14 egyébként kiderült az is, hogy 450 főt tud majd befogadni a csarnok és az év 11 hónapjában nyitva tart majd. Lesz benne büfé, lesznek öltözők, mellékhelyiségek, de a lényeg a nyáron is használható műjégpálya.

Az a kijelentés némileg felborzolta a kedélyeket, Még meg sem nyílt a szombathelyi jégcsarnok, de van, aki már most aggódik érte 2021. July 29. 11:25 hogy elsősorban a hokisok otthona lesz a jégcsarnok, de persze azt is hangsúlyozták, hogy a tervek szerint a szombathelyiek is használhatják majd, de ennek részleteiről későbbre ígértek pontos tájékoztatást.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet