Még meg sem nyílt a szombathelyi jégcsarnok, de van, aki már most aggódik érte

Még nem teljesen világos, hogy kik és hogyan használhatják majd a 3 milliárdos létesítményt.

Eredetileg 2019 végén kellett volna megnyitni az új szombathelyi jégcsarnokot, de ez nem jött össze, tavaly januárban ugyanis kiderült, Van némi gebasz a szombathelyi jégcsarnok körül 2020. January 28. 13:29 hogy 2,6 milliárd kevés lesz hozzá. Akkor azt mondták, 400 millió forint hiányzik, ezt pedig TAO-támogatásokból akarják rendezni.

Idén márciusban aztán rákérdeztünk, mi a helyzet a hiányzó összeggel és a nyitással, a városvezetés pedig azt közölte, A finisbe ért „álmaink” jégcsarnoka Szombathelyen 2021. March 01. 18:47 hogy eredményesek voltak a nagy cégekkel folytatott tárgyalások, és folyik a munka. A nyitást az idei év végére ígérték, amihez még a júniusi sajtóbejáráskor Őszre lesz kész a nyáron is használható szombathelyi jégcsarnok 2021. June 23. 11:14 is tartották magukat.

Akkor azt mondták, novemberre lesz kész a jégcsarnok, amit egyébként majd nyáron is lehet használni. Ez azt jelenti, hogy az év 11 hónapjában nyitva lesz. 450 főt tud majd befogadni, lesz benne büfé, lesznek öltözők és mellékhelyiségek. Mindez közel 3 milliárd forintba kerül.

Mint júniusban kiderült, a csarnok igazából a jéghokisok otthona lesz, de a tervek szerint a szombathelyiek is használhatják majd, ennek részleteiről viszont csak később tudunk beszámolni. Van azonban, aki már most aggódik és úgy gondolja, a jéghokisok kisajátítják majd a szép új csarnokot.

„Sajnos a jégcsarnokot a pingvinkék ki fogják sajátítani, tehát azt jelenti, hogy be sem mehet az, aki normális minőségű jégen szeretne a műkorcsolyájával korizni. A műkorcsolyával rendelkezők minden egyes szezonpálya-használat után fizethetnek 1000-1500 forintot az élezésre, mert a jég minősége rossz, hiába van új rollba, a jég minősége nem megfelelő. Nem beszélve a vadállat stílusú korcsolyázókról, akiknek egyetlen célja van: a másikat ellehetetlenítsék a korcsolyázásban, felrúgják, a gyakorlásukat ellehetetlenítsék, mert nem bírnak magukkal” – nehezményezte olvasónk.

Kiss Tamás

Aggodalma pedig nem teljesen alaptalan, hiszen a sajtóbejáráson is csak tervekről beszéltek a használat kapcsán és mint tudjuk, a tervek könnyen változhatnak, a projekt mögött pedig valóban a Szombathelyi Pingvinek állnak.

„Egy jégcsarnokban nemcsak a hokizgatás a cél, hanem az is, hogy a lakosság is használhassa, azok, akik rendeltetésszerűen használják a jeget. Mi az, hogy a lakosságot kirekesztjük, ki sem próbálhatják a jeget? Egy csarnok nem fog működni csak hokizgatásból. Példa erre más város, ahol szintén van jégcsarnok és hétvégéken van közönségkorcsolya, és a város, meg a megyei vezetés és a közönség sincs semmibe véve!” – írta.

Jégcsarnok bejárás
Egy hónappal ezelőtt így állt a jégcsarnok. | Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

Olvasónk felháborodott levele utána kértük a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub állásfoglalását is az ügyben, de megkeresésünkre nem érkezett válasz. Rajtuk kívül megkerestük a SZOVA-t is, a cégtől pedig a következő választ kaptuk:

„A Szombathelyi Fedett Jégcsarnok kivitelezése folyamatban van, az üzemeltetéssel kapcsolatos döntések még nem születtek meg. Ezek előkészítése során a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub, a SZOVA Nonprofit Zrt. és Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata alapvető szempontként veszi figyelembe, hogy a létesítmény sport célú használata mellett a közönségkorcsolyázásnak is lehetőséget biztosítson a fedett jégcsarnokban.”

A döntés tehát még nem született meg, egyelőre nem tudnak mást tenni a korisok, mint türelmesen várni, hiszen még a november is messze van, amikor elvileg végre kinyit Álmaink Jégcsarnoka – ugyanis ez a szép, teljes neve az épületnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem