Elvileg célegyenesbe ért a szombathelyi jégcsarnok, tél végén akár ki is nyithat

Évek óta csúszik a befejezés, most látszik a fény az alagút végén.

Őszre lesz kész a nyáron is használható szombathelyi jégcsarnok – írtuk Őszre lesz kész a nyáron is használható szombathelyi jégcsarnok 2021. June 23. 11:14 még júniusban, amikor sajtóbejárásra voltunk hivatalosak, és néhány friss infó mellett azt is megtudtuk, hogy a tervek szerint novemberben lesz a nagy nap. Azóta viszont csend volt az évek óta húzódó projekt körül. Így úgy gondoltuk, most aktuális lenne megkérdezni, hogy mégis mi a helyzet.

A SZOVA válasza pedig a következő volt: „A jégcsarnok csaknem teljesen elkészült, jelenleg az üzempróbák és próbaüzemek zajlanak, valamint a használatbavételi engedélyhez szükséges hatósági engedélyezési eljárások vannak folyamatban.”

Így nézett ki az épület 2020 nyarán.
Kiss Tamás

Tehát látni már a fényt az alagút végén. Azt mondták, hogy a nyitással kapcsolatban nem szeretnének jóslatokba bocsátkozni, minden az üzempróbák és a próbaüzem sikerességétől illetve a használatbavételi eljárás hosszától függ. De egy körülbelüli időpontot azért belengettek:

február, március környékén várható a nyitás.

Hangsúlyozzák azonban, hogy mindez még képlékeny, előfordulhat csúszás, például ha a műszaki átadások során olyan előre nem látható hibák jönnek elő, amiknek időigényes a javítása.

De legalább a hiányzó összeg megvan már, kérdésünkre ugyanis elárulták azt is, hogy sikerült összegyűjteni a TAO-támogatásokból a pénzt.

Évek óta csúszik a befejezés

2008-ban jelentették be Szombathely új jégcsarnokának építését, ami eredetileg 2,6 milliárdba került volna. Az építkezés elkezdődött, ez mind szép és jó volt, csakhogy közben egyre érdekesebbé kezdtek válni a dolgok.

Három éve, 2018 novemberében jártuk be először Bejártuk az épülő 2,5 milliárdos szombathelyi Jégcsarnokot és rákérdeztünk a dolgokra 2018. November 20. 15:01 az épülő létesítményt, amit 2019 végén meg is kellett volna nyitni, de akkor még nagyon nem látszott az alagút vége.

2020 januárjában aztán kiderült, Van némi gebasz a szombathelyi jégcsarnok körül 2020. January 28. 13:29 hogy nem lesz elég a pénz, 400 millió forint hiányzik a munkálatok befejezéséhez. Ezt akkor azzal indokolták, hogy drasztikusan emelkednek az árak az építőiparban, de pánikra semmi ok, TAO-támogatásokból rendezik a pénzügyeket.

Idén márciusban azt mondta érdeklődésünkre a városvezetés, A finisbe ért „álmaink” jégcsarnoka Szombathelyen 2021. March 01. 18:47 hogy eredményesek voltak a nagy cégekkel folytatott tárgyalások. Tehát folyik a munka, célegyenesben van a hányattatott sorsú jégcsarnok építése. Akkor azt ígérték, év végén meg is nyithatják.

Így pedig a belseje 2021 nyarán.
Mészáros D. Zsolt

Idén júniusban aztán szerveztek egy újabb bejárást, Őszre lesz kész a nyáron is használható szombathelyi jégcsarnok 2021. June 23. 11:14 akkor is ugyanazt a dátumot jelezték előre, vagyis egy kicsit pontosítottak: azt mondták, novemberben készen lesz a jégcsarnok, de ez megint nem jött össze.

Akkor egyébként kiderült az is, hogy 450 főt tud majd befogadni a csarnok és az év 11 hónapjában nyitva tart majd. Lesz benne büfé, lesznek öltözők, mellékhelyiségek, de a lényeg a nyáron is használható műjégpálya.

Némileg felborzolta a kedélyeket Még meg sem nyílt a szombathelyi jégcsarnok, de van, aki már most aggódik érte 2021. July 29. 11:25 az a kijelentés, hogy elsősorban a hokisok otthona lesz a jégcsarnok. Persze azt is hangsúlyozták, hogy a tervek szerint a szombathelyiek is használhatják majd, de ennek részleteiről későbbre ígértek pontos tájékoztatást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet