Megszólalt a szombathelyi TDK a gyárba érkező Fülöp-szigeteki munkások ügyében

Pontos számot is közöltek.

Ahogy arról lapunk elsőként beszámolt A szombathelyi TDK-hoz is érkeznek Fülöp-szigeteki munkavállalók October 07. 07:29 , a közeljövőben Fülöp-szigeteki munkavállalók érkeznek a TDK szombathelyi üzemébe.

Mindezt megerősítette lapunknak Németh Attila, a gyárban működő Elektronikaipari Dolgozók Független Szakszervezetének (EDFSZ) elnöke is, aki részletesen kifejtette A szombathelyi TDK-hoz is érkeznek Fülöp-szigeteki munkavállalók October 07. 07:29 a szakszervezet álláspontját is az ügyben.

TDK későbbre ígérte kérdéseinkre a válaszokat és most befutottak azok is.

Íme:

Nyugat: Meg tudja erősíteni a cég a hírt?

TDK: Igen, megerősítjük a hírt.

Hány munkavállalóról van szó és milyen területeken dolgoznak majd?

A közeljövőben mindösszesen 65 munkavállaló fog érkezni, ők termelési területen betanított munkát fognak végezni.

Miért van szükség vendégmunkásokra a vállalatnál?

Továbbra is sok munkavállaló érkezik Szombathelyről, Szombathely környéki településekről, vagy akár a vajdasági területekről is, ugyanakkor a folyamatos növekedési igénynek való megfelelés érdekében más források igénybevétele is szükséges jelenleg.

Információink szerint ők nem a Hotel Pelikánba lesznek elszállásolva, hanem a város más részén. Helytállóak az információink?

Az információ helyes.

A TDK már a második szombathelyi gyár, amely Fülöp-szigeteki vendégmunkásokat alkalmaz.

Az ISI-be a közeljövőben mintegy száz munkavállaló érkezik az ázsiai országból Fülöp-szigeteki vendégmunkások érkeznek Szombathelyre, a bezárt Hotel Pelikánba September 13. 15:06 . Az ő szállásuk a mostani Pelikán Hotelben lesz, ami munkásszállássá alakul 21 év után bezár a szombathelyi Park Hotel Pelikán September 09. 15:38 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság