Megszületett a szakmai javaslat arra, hogy ki és hogyan kaphat negyedik oltást

Az oltóanyag-választás minden esetben az oltó orvos feladata.

Habár reggel még arról számoltunk be Még ne rohanjon negyedik oltásért, nem biztos, hogy kapni fog! January 19. 07:22 , hogy egyelőre gondok vannak a kormány által belengetett negyedik oltás beadásával, mivel nem kaptak ezzel kapcsolatban semmiféle ajánlást az orvosok, hamarosan megjelent a Nemzeti Egészségügyi Központ szakmai javaslata ezzel kapcsolatban.

Mint a dokumentumból kiderül, az oltóanyag-választás minden esetben az oltó orvos feladata, aki a pácienst ismerve szakmai szempontok alapján dönt. Utóbbihoz azonban nem ad további támpontot a javaslat, mindössze annyit jegyez meg, hogy "a negyedik oltás beadásáról dönthet az oltóorvos, amennyiben ezt a három oltásban már részesült 18 éven felüli személy kéri, és a booster oltás beadása óta már legalább négy hónap eltelt" . Ugyanakkor az olthatósággal kapcsolatban az oltó és a háziorvos, illetve a kezelőorvos konzultálhat egymással.

A javaslatból emellett az is kiderül, hogy a fertőzésen átesett koronavírusos betegek a fertőzésből történt kigyógyulást követően időkorlát nélkül, azonnal olthatók, de kitérnek benne Janssennel oltottak, a krónikus betegek és a gyerekek ismétlő oltására is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19