Az arculatváltáson átesett McDonald’s június 24-én hivatalosan is megnyitotta kapuit a vendégek előtt, az új épületbelső tökéletesen harmonizál a város miliőjével: egyfajta modernséget tükröz, másfelől a kivitelezők törekedtek a természetességre. Ezt hangsúlyozzák a falak meleg színárnyalatai vagy a bőr ülőalkalmatosságok is, valamint a belsőépítészet során felhasznált faanyagok mennyisége.
Nem egy, hanem
A
gyorsétterem a piaconA szombathelyi
Meki
1996-ban nyílt meg az ország 43. gyorséttermeként, ez idő alatt több mint hétmillió vendég látogatta meg az éttermet Big Mac-ért vagy sültkrumpliért. Az eltelt 13 év után a hely megérett már a felújításra, ahogy Kozma Zoltán, az üzemeltető fogalmazott:A város polgárai megérdemlik, hogy egy modern étterembe térjenek be, és a McDonald’s nem egy, hanem "A" gyorsétterem, és nem gyorsevő, hanem gyorskiszolgáló akar lenni a piacon.
A tervekben először egy laza ráncfelvarrás szerepelt, falfestésen gondolkodtak, és hogy néhány új bútorral frissítik fel a garnitúrát, de az ötletet végül elvetették, és az egész helyet kiforgatták a sarkaiból.
Mivel az étterem műemlékvédelem alatt áll, a teljes átalakításhoz a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal áldására is szükség volt. A régi épületelemeket így megtartották, és kiemelt helyet kaptak a míves öntöttvas oszlopok és befúvórácsok.
Plazmatévé, netterminál, önkiszolgáló szerviz- és italpult
A McDonald’s Európai Design Stúdiójának tervei szerint a vendégtér az úgynevezett LIM Edge koncepció jegyében született újjá. Erre a barátságos, meleg földszínek jellemzőek, mint a barna, a sárga és a zöld különféle árnyalatai, melyek nem csak a falak grafikáiról köszönnek vissza, hanem a bútorokkal is harmonizálnak.
Apropó, a berendezések kapcsán meg kell említeni, hogy az étteremben kizárólag bőr ülőalkalmatosságokat helyeztek el, emellett próbáltak minél több faanyagot is felhasználni az elkészítésük során. A LIM Edge arculat egyike annak a belsőépítészeti tervnek, melyek alapján több száz
Meki
arculatát varázsolják újjá szerte Európában a közeljövőben.Az éttermi élményt a belsőépítészeti elemek mellett a plazmatévé és a netterminál is fokozza, de a vendégek kényelmét elégítik ki az olyan újdonságok is, mint az önkiszolgáló szerviz és az italpult. Így jelentősen gyorsabbá válik a kiszolgálás, és ha elfelejtettünk például sót kérni a sültkrumplihoz, akkor már nem kell újból beállni a sor végére. Az italautomata nagy előnye az, hogy olyan üdítőt csapolunk le magunknak, amilyet csak akarunk, miután kifizettük a frissítő árát a kasszánál.
Stíluskavalkád: a klasszikustól a retróig
A belsőépítészeti furfangnak köszönhetően jelentősen bővült maga a vendégtér, például a fronton, ami a kassza előtti rész, így többé nem fordul elő az, hogy a
Meki
rajongók sora valamelyik asztaltársaságig kígyózik, de az ülőhelyek száma is 116-ra növekedett. Az étterem közepén elhelyezett két hosszúkás asztal a bárszékekkel együtt kiválóan alkalmas arra, hogy egy nagyobb baráti társaság összeüljön suli vagy munka után egy délutáni falatozásra.Ha jobban szemügyre vesszük az éttermet, akkor feltűnik, hogy a bravúros arculatkialakítás miatt a hely minden sarkában más stílus uralkodik: a klasszikustól a retróig, a bárfílingtől a nyüzsgő terekig terjed a skála, vagyis eldönthetjük, hogy milyen hangulatban fogyasztjuk el a kedvenc menünket.