Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat a szombathelyi városháza

A bérköltségeket az Európai Unió fizeti.

Sajtóközlemény

Megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatása a Polgármesteri Hivatalban

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése 2013 decemberében döntött arról, hogy támogatja a megváltozott munkaképességű személyek Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában történő foglalkoztatását, amelynek célja a megváltozott munkaképességű személyek visszavezetése a nyílt munkaerőpiacra.

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, mint munkáltató vállalta, hogy a korábban foglalkoztatott megváltozott munkaképességű munkavállalók létszámán felül 2014-ben még további megváltozott munkaképességű munkavállalókat alkalmaz.

A „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” elnevezésű kiemelt projekt célja, hogy elősegítse a megváltozott munkaképességű emberek sikeres foglalkozási rehabilitációját.

A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásához a Polgármesteri Hivatal európai uniós forrásból 100 százalékos bérköltség-támogatást vesz igénybe. A támogatás határozott időre, de legfeljebb 2015. április 30-ig szól.

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése 2014-ben elfogadta, hogy összesen tíz megváltozott munkaképességű személy foglalkoztassanak a Polgármesteri Hivatalban.

A dolgozók júniusban álltak munkába, kilencen 4, egyikük pedig 8 órás munkaidőben, s a következő feladatokat látják el: adminisztrátor, postázási feladatok, rendezvényszervezés, takarító, kézbesítő, irattáros, valamint adatrögzítő és adatkezelő.

A támogatás megszűnése után a Polgármesteri Hivatalt továbbfoglalkoztatási kötelezettség nem terheli, de megüresedő álláshely vagy tartósan távol lévő személy helyettesítése céljából lehetőség van a dolgozók továbbfoglalkoztatására.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra