Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Merkely Béla mást mond a harmadik oltásról, mint két hónappal ezelőtt

Akkor nem tartotta szükségesnek, most igen.

Semmiképpen sem jó, ha az ember fél a megfertőződéstől, ezért jó megoldás, ha felvesszük a harmadik oltást, illetve – ha eddig még nem tettük – az oltást, mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Vasárnapi Újságnak nyilatkozva. Az orvos nemrégiben még úgy érvelt, hogy nincs szükség a harmadik dózisra – idézi a napi.hu .

„Az antitestszint nem egyenlő a védettséggel, ez a védettségnek csak egy eleme” – mondta Merkely, a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában. A kutató orvos kifejtette, az antitestek vizsgálata a betegség lefolyását tudja biztosan igazolni, de a védettség igazolása sokkal bonyolultabb folyamat. Mint arról tájékoztatott: egy, az egyetem által végzett felmérés szerint azok körében, akik már kaptak oltást (a kutatás valamennyi vakcinára kiterjedt), és akik negatív antitestteszttel rendelkeztek – mindenkinél egyértelműen igazolható volt a védettség.

Merkely elmondta, az oltás igenis nagy szerepet játszik a megelőzésben. Hozzátette, nincs ok kapkodásra, elsőként azoknak érdemes regisztrálniuk, akik még nem vettek fel oltást, illetve azoknak, aki valamilyen krónikus betegség miatt sokkal inkább veszélyeztetettek a járvánnyal szemben - idézi az interjút a Magyar Nemzet .

A rektor azt javasolta, hogy a háziorvoshoz fordulva válasszuk ki a megfelelő megoldást. Hozzátette: a harmadik oltással kapcsolatban nem kell félni, nem kell mellékhatásoktól tartani, a harmadik oltás nem árthat. Éppen ezért tartja fontosnak, hogy a járvány negyedik hullámára készülve minél többen döntsenek a vakcina felvétele mellett.

A Semmelweis Egyetem rektora nemrég még mást állított: május 5-én megjelent kijelentése szerint sem a Sinopharm, sem a Pfizer esetében nincs szükség az oltóanyag harmadik dózisának felvételére, sőt akkori véleménye szerint erre a lépésre a közeljövőben biztosan nem kerül sor - zárja a napi.hu az összegzést.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra