Merkely: Magyarországon minden oltatlan meg fog fertőződni a delta-variánssal

Más lesz a forgatókönyv, mint az első három hullám alatt.

A koronavírus negyedik hullámának a görbéje más lesz, mint a korábbiak. Elnyújtva, laposabban emelkednek majd a számok az elkövetkezendő hónapokban – mondta az Inforádiónak a Semmelweis Egyetem rektora.

Merkely Béla szerint a delta variáns rendkívül fertőzőképes, ezért megtalálja azokat, akik nincsenek beoltva. De mivel az átoltottság és az átfertőzöttség viszonylag magas Magyarországon, így ez egy lassabb folyamat lesz, ami nem terheli meg annyira a magyar egészségügyet, és nagyobb korlátozásokkal sem kell számolni.

A delta variáns miatt nem lesz nyájimmunitás, így

„gyakorlatilag minden oltatlan meg fogja kapni ezt a betegséget”

– mondta a rektor, aki szerint a harmadik oltást hat hónapos különbséggel érdemes beadatniuk az idősebbeknek és a tárbetegségekben szenvedő fiatalabbaknak.

A román helyzet azért kritikus, mert ott nagyon alacsony az átoltottság – közölte.

A szakember szerint oda érdemes utazni, ahol kevésbé van jelen a járvány és a számok csökkenő tendenciát mutatnak, de oda ne menjünk, ahol valamilyen ismeretlen vírusvariáns jelent meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19