Mit akar a szabad sajtó? - Minimumként azt, hogy válaszoljanak a kérdéseire

Május harmadika a szabad sajtó világnapja. Ezt gondoljuk, mi, nyugatosok róla.

Elárulom, hogy volt némi polémia a szerkesztőségben arról, hogy írjunk vagy ne írjunk erről. Mert köldököt nézegetni nagyon nem akarunk, és bizony az ember már túl van azon, hogy panaszkodjon, hogy így a kormány, úgy a KESMA, hány médiát foglaltak el és tettek újságírókat pártpropagandistává. Ám úgy döntöttünk, van hírértéke annak, hogy ma, május 3-án van a sajtószabadság világnapja .

Csak semmi pánik, nem fogunk egy tízoldalas írást közölni ennek fontosságáról, és nem győzködünk senkit, de azért halkan megjegyezzük, hogy amikor a történelmünkben nem volt baj a sajtószabadsággal, akkor általában jó úton haladt az ország szekere, és amikor gondok voltak, annak nem lett jó vége.

Hogy a mostani folyamtoknak mi lesz a vége, azt nem tudjuk. Egyelőre megírhatunk mindent, nem áll meg a ház előtt a nagy fekete autó, nem rabosítanak bennünket és nem kockáztatjuk életünket.

Mégsem jó a komfortérzetünk. Néha egyenesen pocsék.

Ennek sok oka van, melyek közül az egyik legfontosabb a kormánynak azon törekvése, hogy ellehetetlenítse munkánkat.

Például úgy, hogy nem válaszol a kérdéseinkre. Sem ők, sem a hozzátartozó szervezetek, vagy éppen a hatalmon lévő politikusok.

A közelmúltban például hiába írtunk, sem a minisztérium, sem a kórház nem válaszolt arra az egyszerű, és olvasóinkat nyilván érdeklő kérdésünkre, hogy mi történt a miniszter legutóbbi szombathelyi látogatásán Kásler Szombathelyen: a járvány lecsengő fázisba került 2021. April 24. 18:37 .

Tavaly tavasz óta kérdések tucatjaival bombáztuk az Operatív Törzset, hogy aztán egyikre sem (!) kapjunk választ. Hiába tettük fel folyton a kérdést a kormányhivatalnak, miért nem nyithatott oltópontokat Szombathely, egyszer sem válaszoltak.

Valami rejtélyes ok miatt hétpecsétes titokként kezelik a helyi járványadatokat, és úgy tűnik, egy NATO-bázisba könnyebb bejutni, mint a szombathelyi szelektív hulladékválogatóba Fél éven át próbáltunk bejutni a szombathelyi szelektív hulladékválogatóba, nem sikerült 2020. January 26. 18:06 . És a sort estig tudnánk folytatni.

Újabban már az állam cégek (MÁV, Állami Egészségügyi Ellátó Központ) is csatlakoztak a némasági fogadalomhoz, nyilván felbuzdulva a példán.

A szabad sajtó nem magát, hanem az olvasót képviseli és szolgálja. Ha nem kap választ, akkor bizony az olvasó nem kap választ, és maga a szabadság táncol a határon.

A mi dolgunk pedig az, hogy ne unjunk meg kérdezni.

Ha Ön úgy gondolja, hogy fontosak a válaszok, fontos a sajtó szabadsága, és nemcsak május harmadikán, akkor támogassa munkánkat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény