Ír zászló lobog a szombathelyi városházán - na de miért?

Nyugalom, nem marad sokáig.

Pénteken, vagyis Szent Patrik napján a magyar mellett lobog az ír zászló is a szombathelyi Városházán - írja a város Facebook-oldalán .

Mint írják: "Írország és Szombathely kapcsolata azóta szoros, hogy 1994-ben civil kezdeményezésre első alkalommal tartottak Bloomsdayt Szombathelyen. James Joyce Ulysses című világirodalmi remeke minden év június 16-án, idén immár 29. alkalommal hozza össze a szombathelyieket és az íreket is, így egyre erősebbé válik a megyeszékhely és Írország közötti kiváló kulturális kapcsolat."

Csak egy napig marad az ír zászló
Szombathely MJV/Facebook

A városháza bejegyzésében közölte, a zászló nem marad tartósan az épületen, az csak a mai napon, március 17-én, pénteken lesz látható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra