Molnár Miklós alpolgármester pert indított a szombathelyi polgármester munkaügyi intézkedései ellen

Puskás Tivadar polgármester korábban Molnár hatásköreit és tiszteletdíját is elvette, a hatáskörök egy részét az új többség azonban visszaadta.

Molnár Miklós alpolgármester beperelte az önkormányzatot – olvashatjuk a szombathelyi Fidesz Facebook-oldalán . A poszt szerint Molnár azért indított pert az önkormányzat ellen, mert Puskás Tivadar polgármester korábban elvonta alpolgármesteri juttatásait Rossz fiú volt? Elvonta Molnár Miklós alpolgármesteri juttatásait Szombathely polgármestere 2019. March 06. 11:33 , és csak a képviselői tiszteletdíjat hagyta meg neki.

Mindezt arra hivatkozva, hogy Molnárnak már nincs munkája, Puskás Tivadar ugyanis – azok után, hogy árulónak nevezte A szombathelyi polgármester árulónak nevezte Molnár Miklós alpolgármestert 2019. January 09. 13:38 Molnárt, majd vissza akarta hívni Vissza akarják hívni tisztségéből Molnár Miklós alpolgármestert 2019. February 22. 16:05 tisztségéből – megvonta tőle alpolgármesteri hatásköreit Belharc a szombathelyi jobboldalon, megvonták Molnár Miklós alpolgármesteri hatásköreit 2019. January 14. 09:58 .

Molnár Miklós a polgármester munkaügyi intézkedéseinek hatályon kívül helyezését kéri
Nagy Jácint

A közgyűlésben megalakult új, Fideszen kívüli többség viszont a legutóbbi közgyűlésen Van költségvetés, működik a Fideszen kívüli többség Szombathelyen 2019. March 27. 08:33 visszaadta Molnár hatásköreinek egy részét, így a pénzügyeket és a költségvetést. Sőt, Puskás Tivadar polgármester jogköreit csökkentették A szombathelyi polgármester nem hozhat pénzügyi döntéseket, még tízezer forintról sem 2019. April 05. 07:51 , gyakorlatilag mindent elvettek tőle, amit nem közvetlenül az önkormányzati törvény határoz meg. Így például a pénzügyeket is.

Molnár Miklóst telefonon értük el, azt mondta, a közlemény kiadói már nem csak számolni, hanem olvasni sem tudnak. A bírósági keresetben ugyanis egy szó sincs pénzről, tiszteletdíjról, azt kérte a bíróságtól, hogy a polgármester szerinte és jogi képviselője szerint is törvénytelen munkaügyi intézkedéseit helyezzék hatályon kívül.

Molnár emlékeztetett rá, hogy 2006-ban Puskás Tivadar ugyanilyen keresettel fordult a bírósághoz, miután az Országos Mentőszolgálattól politikai szerepvállalása miatt elbocsátották. Puskás egyébként azt a pert megnyerte.

Puskás Tivadar 2006-ban hasonló pert nyert
Kovács Dávid

Hende Csaba országgyűlési képviselő a Fidesz posztjában felszólítja Nemény Andrást, az Éljen Szombathely frakció vezetőjét, polgármesterjelöltet, hogy döntse el melyik oldalra áll. Hende véleménye szerint, ha Nemény Molnárt támogatja, akkor a város ellen fordul.

Felhívtuk Nemény Andrást, aki azt mondta, a fideszes polgármester és alpolgármesterek veszik fel munka nélkül a fizetésüket. Munka helyett gyűlöletkeltésre fordítják energiájukat és a város pénzét. Nemény azt kéri Hende Csabától, hogy inkább a fideszes városvezetőkkel foglalkozzon.

A városháza közleménye

Cikkünk megjelenése után levelet kaptunk a polgármesteri hivataltól, ebben az alábbiak közlését kérik:

A fent leírtakkal ellentétben a Közgyűlés nem adta vissza Molnár Miklós alpolgármester hatásköreinek egy részét, sőt semmilyen hatáskört nem adott és nem is adhatott vissza. A költségvetéssel és a pénzügyi területtel kapcsolatos feladatokat továbbra is dr. Puskás Tivadar polgármester látja el. Tekintettel arra, hogy számos önkormányzati rendelet telepít jelenleg is hatáskört a polgármesternek, így a cikk azon állítása sem felel meg a valóságnak, miszerint „polgármester jogköreit csökkentették, gyakorlatilag mindent elvettek tőle, amit nem közvetlenül az önkormányzati törvény határoz meg”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet