Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vissza akarja hívni tisztségéből Molnár Miklós alpolgármestert a szombathelyi polgármester

Nem biztos, hogy sikerül Puskás Tivadar terve.

Február 28-i határidővel vissza akarja vonni Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármesteri megbízását Puskás Tivadar polgármester (Fidesz).

Ez derül ki a jövő heti közgyűlési Jövő csütörtökön összeül a szombathelyi közgyűlés: kibújik a szög a zsákból? 2019. February 21. 12:03 meghívóból, amit nemrég tettek közzé. Puskás azzal indokolja a visszahívást, hogy Molnár Miklós alpolgármester felügyelete alá szakterület 2019. január 14-től nem tartozik.

Molnár Miklós
Nagy Jácint

Mi tesszük hozzá, hogy Molnár hatásköreit éppen Puskás Tivadar vonta vissza Belharc a szombathelyi jobboldalon, megvonták Molnár Miklós alpolgármesteri hatásköreit 2019. January 14. 09:58 , miután január elején Molnár Miklós az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli közgyűlésen „Vége van, polgármester úr” – Szombathely is nemet mondott a rabszolgatörvényre 2019. January 08. 08:51 megszavazta a napirendet, és ezzel lehetővé tette, hogy a Fideszen kívüli többség elfogadja a túlóratörvény bojkottját.

Pár nappal később Molnárt először Puskás Tivadar A szombathelyi polgármester árulónak nevezte Molnár Miklós alpolgármestert 2019. January 09. 13:38 , majd Hende Csaba nevezte Hende Csaba: Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali tábort 2019. January 12. 08:17 árulónak, aztán egy Fidesz-közeli civil szervezet lemondásra szólította fel Lemondásra és távozásra szólította fel Molnár Miklós alpolgármestert egy civilnek mondott szervezet 2019. January 14. 17:57 az alpolgármestert.

Molnár a pénzügyekért is felelős volt, a költségvetés összeállítása is az ő feladatai közé tartozott, ezt most a polgármester vállalta magára, ezért is csúszott a közgyűlés az eredetileg január végére tervezett időpontról február 28-ra.

És, noha Puskás bejelentette Elkészült Szombathely költségvetése - közölte a városháza, de ehhez közgyűlési döntés kell 2019. February 15. 12:52 , hogy kész a költségvetés, azt ebben a formában biztosan nem fogadja el a közgyűlést, ezt Nemény András, a legnagyobb ellenzéki frakció vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón ki is jelentette Biztos, hogy nem fogadja el a szombathelyi közgyűlés a polgármester által beterjesztett költségvetést 2019. February 21. 14:08 .

Puskés Tivadar aláírja a költségvetés tervezetét
Cseh Gábor

Molnárt egyébként minősített többséggel hívhatja vissza a közgyűlés, ami Szombathelyen 11 szavazatot jelent, a Fidesznek azonban jelenleg csak 10 szavazata van. Így kérdéses, hogy sikerrel jár-e Puskás Tivadar polgármester.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet