Vissza akarja hívni tisztségéből Molnár Miklós alpolgármestert a szombathelyi polgármester

Nem biztos, hogy sikerül Puskás Tivadar terve.

Február 28-i határidővel vissza akarja vonni Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármesteri megbízását Puskás Tivadar polgármester (Fidesz).

Ez derül ki a jövő heti közgyűlési Jövő csütörtökön összeül a szombathelyi közgyűlés: kibújik a szög a zsákból? 2019. February 21. 12:03 meghívóból, amit nemrég tettek közzé. Puskás azzal indokolja a visszahívást, hogy Molnár Miklós alpolgármester felügyelete alá szakterület 2019. január 14-től nem tartozik.

Molnár Miklós
Nagy Jácint

Mi tesszük hozzá, hogy Molnár hatásköreit éppen Puskás Tivadar vonta vissza Belharc a szombathelyi jobboldalon, megvonták Molnár Miklós alpolgármesteri hatásköreit 2019. January 14. 09:58 , miután január elején Molnár Miklós az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli közgyűlésen „Vége van, polgármester úr” – Szombathely is nemet mondott a rabszolgatörvényre 2019. January 08. 08:51 megszavazta a napirendet, és ezzel lehetővé tette, hogy a Fideszen kívüli többség elfogadja a túlóratörvény bojkottját.

Pár nappal később Molnárt először Puskás Tivadar A szombathelyi polgármester árulónak nevezte Molnár Miklós alpolgármestert 2019. January 09. 13:38 , majd Hende Csaba nevezte Hende Csaba: Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali tábort 2019. January 12. 08:17 árulónak, aztán egy Fidesz-közeli civil szervezet lemondásra szólította fel Lemondásra és távozásra szólította fel Molnár Miklós alpolgármestert egy civilnek mondott szervezet 2019. January 14. 17:57 az alpolgármestert.

Molnár a pénzügyekért is felelős volt, a költségvetés összeállítása is az ő feladatai közé tartozott, ezt most a polgármester vállalta magára, ezért is csúszott a közgyűlés az eredetileg január végére tervezett időpontról február 28-ra.

És, noha Puskás bejelentette Elkészült Szombathely költségvetése - közölte a városháza, de ehhez közgyűlési döntés kell 2019. February 15. 12:52 , hogy kész a költségvetés, azt ebben a formában biztosan nem fogadja el a közgyűlést, ezt Nemény András, a legnagyobb ellenzéki frakció vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón ki is jelentette Biztos, hogy nem fogadja el a szombathelyi közgyűlés a polgármester által beterjesztett költségvetést 2019. February 21. 14:08 .

Puskés Tivadar aláírja a költségvetés tervezetét
Cseh Gábor

Molnárt egyébként minősített többséggel hívhatja vissza a közgyűlés, ami Szombathelyen 11 szavazatot jelent, a Fidesznek azonban jelenleg csak 10 szavazata van. Így kérdéses, hogy sikerrel jár-e Puskás Tivadar polgármester.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet