Motorshow Szombathelyen, felvonulással

A Family Center parkolójában tartottak látványos és hasznos rendezvényt a Szombathelyi Motorosok KE tagjai. Videónk a motorshowt, műszaki mentést és a felvonulást is rögzítette.

A két keréken közlekedők biztonságára helyezte a fő hangsúlyt a Szombathelyi Motorosok Közhasznú Egyesület, amikor megszervezték a második Motoros és Balesetmegelőzési Napot, a Family Center segítségével. Kb. 150 motor állt a parkolóban és lényegesen több nézője volt az egymást követő bemutatóknak. A vezetéstechnikai pályán jellemzően rutinos motorosok mérettették meg magukat, később pedig ők is megnézhették a streetfighter Gergely Sanyi motorshow-ját. Videónkban ebből is ízelítőt nyújtunk.

Összefoglaló a motorosnapról - videó

A baleseti szimuláció ezúttal is élethűre sikerült, köszönhetően a roncsoknak, a sérülésekkel ellátott vöröskereszteseknek és a mentők, tűzoltók bevonulásának és munkájának. A vezető mentőtiszt folyamatosan kommentálta a látottakat és hasznos tanácsokat kaphattak a nézők arról, mit tegyenek baleset esetén. A 104-es szám tárcsázása és bemutatkozás után el kell mondani, mi történt, hol történt és hány sérült van, valamint nagyjából azt, milyen jellegű sérüléseket látott a bejelentő. Ez alapján küldi a diszpécser a segítséget.

Az autók feldarabolása és a sérültek kiszabadítása után a nézők is kipróbálhatták a feszítővágó gépeket és néhányan ekkor döbbentek rá, hogy ezzel sem gyerekjáték az autók szétvágása. A napot motoros felvonulás zárta, a motorosok rendőri felvezetéssel tettek egy nagy kört Szombathelyen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Motorosnap felvonulással és mentési bemutatóval - Videóval

Nem csak a motorosoknak, de a nézőknek is tanulságos volt a Family Center parkolójában megrendezett, bemutatókkal fűszerezett színes program, ahol mindennek köze volt a motorokhoz, motorosokhoz.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű