Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Puskás Tivadart nem érdekli a bérből és fizetésből élők sorsa” (Sajtóközlemény)

A Fidesz Puskás Tivadarral az élen lemondott a lakosság kétharmadáról az egykulcsos személyi jövedelemadó elfogadásával. A kormánypárt egy szűk réteget segítő, az ország többségével nem törődő politikát folytat, és érzéketlenségével sok millió ember életét keseríti meg. A kormánypolitika lényege a szegényellenesség. A Fidesz szerint, aki már most is gyenge, az úgy sem tud védekezni, ráadásul úgy sem hallatszik el a hangja a döntéshozókig.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, Puskás Tivadar frakciótársa ennek a napokban hangot is adott: „aki nem vitte semmire az életben, annyit is ér”.

Megosztó politikájukkal kettészakítják a társadalmat, és ennek a többség már most vesztese. Kiszorítják a gyermekeket a közoktatásból, a felsőoktatásban szűkíteni akarják az államilag finanszírozott helyek számát, miközben a költségtérítéses képzések árát megdupláznák, azaz tandíjat vezetnek be, a közmunka programot tönkretették, mindeközben folyamatosan nő az élelmiszerek ára, a rezsiköltségek és a benzin ára.

Frakciónk levélben fordult Puskás Tivadarhoz három héttel ezelőtt, hogy vizsgálja meg, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes ígéreteinek megfelelően, kompenzálták-e az önkormányzat hivatalánál, az önkormányzat intézményeinél, a pedagógusoknál és várost működtető cégeknél az egykulcsos adó által okozott bércsökkenést. Városunk polgármestere még válaszra sem méltatott bennünket, miközben az új adórendszer vesztesei már a második havi csökkentett bérüket is kézhez vették, és lassan nyakunkon az áprilisi bérfizetés időpontja.

Sajnos, úgy tűnik Puskás Tivadar – minden ígérete ellenére – érzéketlen a bérből és fizetésből élők problémáira, hiszen nem járt utána annak, hogy az általa vezetett városban dolgozókra milyen hatással voltak azok az intézkedések, amelyeket ő is két kézzel megszavaztatott a Parlamentben. A polgármester munkahelyeket, jólétet, anyagi biztonságot ígért, csak éppen tenni nem tesz ezek érdekében semmit a választások óta. Sőt! Inkább az orbáni szegényellenes politika hithű támogatója.

dr. Czeglédy Csaba
MSZP-SZTKE
frakcióvezető

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra