Müller Cecília: egy légtérben 15 percen túl 1 ember 4 másikat fertőz meg

Internetes felület indul arra, hogy a még nem oltott regisztráltak tudakolhassák regisztrációs állapotukat.

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília elmondta, "heroikus küzdelem" zajlik a járvány hulláma ellen, amely intenzív felszálló ágban van még mindig. Az aggasztó számokért a brit mutánst tette felelőssé, szinte 100 százalékban ez fertőzi meg az embereket.- - idézi az infostart.hu.

Kijelentette, sokszor következik be apró módosulás a brit variánsban, de a klinikai megjelenésében ez már nem okoz különösebb gondot, mint ahogy az afrikai és a brazil mutáns igen. "Egy légtérben 15 percen túl 1 ember 4 másikat fertőz meg a brit mutáns jelenlétében, maszk nélkül" - nyomatékosította.

Ezért továbbra is kéri, hogy "ne adjuk tovább a vírust családtagjainknak, közösségeinknek", mert sokan kerülnek kórházba, lélegeztetőgépre. Jelezte, az egészségügyi dolgozók szinte mindegyike be van már oltva, de most rendkívül nagy teher hárul rájuk, őket segíti, ha mások nem fertőződnek meg. "A fegyelmezettségünk legalább olyan fontos, mint korábban, ha nem fontosabb" - mondta még.

Mint az a Kormányinfón Gulyás Gergely: nyitás legkorábban április 12-én 2021. March 25. 11:24 is elhangzott, Müller Cecília levelet írt az időseknek, hogy ne maradjanak le az oltásról, közülük még sok százezren nem regisztráltak. Ugyanezt kérte most a pedagógusoktól is. (A 65 éven felülieknek egyébként a 69 százaléka van beoltva.)

Elmondta azt is, hogy a brazil mutánst továbbra sem mutatták ki Magyarországon, de hét laboratóriumot kijelöltek arra, hogy mutánsokat keressenek. A laboratóriumok felkészülése folyamatban van.

Bejelentést tett arról is, hogy internetes felület indul arra, hogy a még nem oltott regisztráltak tudakolhassák regisztrációs állapotukat. Aki csak pár napja regisztrált, de még nincs a rendszerben, nem kell aggódnia, aki viszont több hete nincs benne, az az adatvedelem_KUKAC_neak_PONT_gov_PONT_hu címre írhat, valószínűleg rosszul adta meg adatait - jegyezte meg Müller Cecília. Az elérhetőség a koronavírus-tájékoztató portálon lesz látható

.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19