Nagyot drágult a szombathelyiek kedvenc kenyere

Néhány nap alatt 629 forintról 819 forintra ugrott a toronyi kenyér.

"November 29-én és december 2-án én is vásároltam egy toronyi kenyeret a szombathelyi Intersparban. Eddig is tudtam hogy magas árat kérnek egy ilyen kenyérért, mégis nagyon meglepődtem hogy a két vásárlás között eltelt pár nap alatt 629 forintról 819 forintra változott az ára.

Mi történhetett Toronyban? Euróban kapják a fizetést a dolgozók? Netán versenybe szálltak a húsárakkal? Bármi is történt szívesen olvasnék ennek a 30 százalékos kenyérár-emelésnek, illetve a 819 forint/kg kenyérárnak a megmagyarázhatatlan magyarázásáról!"

A fenti levelet olvasónktól kaptuk, aki bizonyítékul fotót is küldött a két blokkról:

Olvasónk blokkjai a vásárlásról
Olvasó

Utánanéztünk, és azt kell írnunk, hogy ez nem a toronyi pékség akciója. ( A toronyi kenyér készítésének különleges módjáról Kiderítettük, mitől lesz toronyi a kenyér! 2009. July 06. 09:22 mi is írtunk már cikket.) December elején ugyanis drasztikusan emelkedett a liszt ára. Ami ebben az évben nem az első drágulás.

Toronyi kenyérzarándokok a koronavírus-járvány első hulláma alatt
Facebook/Fazekas Gábor

A Magyar Nemzet kedden, október 30-án írta , hogy az idén csak a liszt ára hozzávetőlegesen 40 százalékkal nőtt, de jelentős mértékben drágult a vaj, a margarin, a kakaó is. Ehhez adódnak hozzá a megnövekedett energia- és szállítási költségek.

Bonyhádi Zoltán

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke a lapnak azt mondta, ebben a helyzetben elkerülhetetlen a kenyér és más pékáruk drágulása, hiszen már most is nagyon alacsony a jövedelmezőség az ágazatban. Hozzátette, a korábbi évekkel ellentétben az áruházláncok is megértették, hogy emelni kell az árakon - mondta.

A szakember szerint viszont nem ez az utolsó áremelés, a jövő év elején még magasabbra emelkedhet az alapanyagok ára, amit szintén nem tudnak majd lenyelni a pékségek, így várhatóan tovább drágul a kenyér és a pékáru.

A KSH november végi jelentése Egyre drágábbak a szakorvosi konzultációk is 2021. November 26. 16:55 alapján 2021. októberében az infláció 6,5 százalékos volt, október végéig a liszt 12,5 százalékot drágult.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem